Φτιάξτε απολαυστική λαχανοσαλάτα Κόλσλοου με τις οδηγίες της Ντίνας Νικολάου

Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα.

Υλικά:

  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη και καλά στυμμένα
  • ½ μεγάλο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκια ή από βαζάκι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (ή γλυκιά)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, το λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά. Σάλτσα: Σε ένα μέτριο μπολ βάζω όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και τα χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω λίγο-λίγο το λάδι, μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και πυκνή, σαν μαγιονέζα. Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα την τελευταία στιγμή, αλατοπιπερώνω κατά βούληση και ανακατεύω καλά. Σερβίρω αμέσως.

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ