Καύσωνας σε όλη τη χώρα: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Η ημερήσια πρόβλεψη.

Κύμα καύσωνα αναμένεται να σαρώσει, σήμερα (22/07), όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να φτάνει -ή και να ξεπερνά τοπικά- τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κεντρική Ελλάδα, η Ανατολική Πελοπόννησος, καθώς και το λεκανοπέδιο της Αττικής θα πληγούν περισσότερο από την υπερβολική ζέστη.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Αττική
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σχετικό βίντεο από το weather.gr:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ