Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί ένα απίθανο κοκτέιλ με γιαούρτι, βατόμουρα, φράουλες & μύρτιλα που θα σας ξετρελάνει!

Ένα υπέροχο και δροσιστικό κοκτέιλ που θα το φτιάχνετε συνέχεια!

Συστατικά
Για τον πουρέ μούρων

100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. σμέουρα
6 μύρτιλα
6 βατόμουρα
3 φράουλες
50 γρ. χυμό λεμονιού
Για το σιρόπι μπαχαρικών

100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 ξύλα κανέλας
¼ κ.γ. γαρίφαλο ολόκληρο
2 κόκκοι μπαχαριού
3 λοβοί κάρδαμου
1 μοσχοκάρυδο
Για το κοκτέιλ

100 γρ. χυμό λεμονιού
250 γρ. λικέρ μαστίχας
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
πάγος
5 στικ κανέλας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον πουρέ μούρων

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα μούρα, τις φράουλες, τοn χυμό λεμονιού και το κρύο σιρόπι μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα.
Σουρώνουμε το πουρέ και τον μοιράζουμε στα ποτήρια.
Στηρίζουμε τα ποτήρια με κλίση 30 μοιρών στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει ο πουρές.
Για το σιρόπι μπαχαρικών

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το σιρόπι και να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Αφού κρυώσει σουρώνουμε σε ένα μπολ και κρατάμε το σιρόπι.
Για το κοκτέιλ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τη μαστίχα, το γιαούρτι και το σιρόπι μπαχαρικών.
Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και μοιράζουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε με ένα στικ κανέλας σε κάθε ποτήρι.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ