Βίντεο- σκληρή εικόνα: Η στιγμή που ο ένοπλος πυροβολεί στην ελληνική συνοικία του Τορόντο-1 νεκρή, 13 τραυματίες

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Τορόντο από την χθεσινή επίθεση

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε ξαφνικά πυρ.

Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, η μία από τους τραυματίες- μια νεαρή κοπέλα- βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ και ο δράστης είναι νεκρός, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, το CBC δημοσίευσε ένα βίντεο ντοκουμέντο, όπου φαίνεται ο, ντυμένος στα μαύρα, άνδρας την ώρα που ανοίγει πυρ.

Όλα συνέβησαν στις 10 περίπου χθες το βράδυ, στη συνοικία Riverdale του Τορόντο- μια ιδιαίτερα "ειρηνική" περιοχή, όπως την χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι.

Η κατάσταση της υγείας των περισσότερων τραυματιών, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ενώ, όπως τονίζουν οι Αρχές, είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε αν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

(Photo: Laura Green/CBC)

Ο δήμαρχος της περιοχής, John Tory, ζήτησε από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με την αστυνομία, ενώ τόνισε πως "είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα", αλλά και πως "είναι πολύ εύκολο, δυστυχώς, κάποιος να προμηθευτεί ένα πυροβόλο όπλο".

(Photo: Chris Helgren/Reuters)

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, Andrew Van Eek, κάτοικος της περιοχής, «Υπήρξε πολλή αναταραχή... Είδα κάποιον να πυροβολεί στο εστιατόριο Demetres».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο John Tulloch, τόνισε πως η σκηνή ήταν σουρεαλιστική. «Στην αρχή νόμιζα πως ήταν πυροτεχνήματα... Μετά είδαμε πολλούς ανθρώπους να τρέχουν προς εμάς».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ