Μεσούτ Οζίλ: Αποσύρθηκε από την Εθνική Γερμανίας με καταγγελίες για ρατσισμό (Φωτό)

Μια δυσάρεστη στιγμή.

Με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα, ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Γερμανίας.

Αιτία, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το γεγονός ότι κάποιοι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας τον έκαναν να αισθάνεται ανεπιθύμητος. Είχε προηγηθεί μια μακροσκελής ανάρτησή του, με την οποία είχε υπερασπιστεί την επιλογή του να βγει φωτογραφία παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και των τουρκικών προεδρικό εκλογών με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι άνθρωποι με φυλετικά διακριτικά υπόβαθρα δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να εργάζονται στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον κόσμο, που έχει πολλούς παίκτες από οικογένειες διπλής κληρονομιάς. Με βαριά καρδιά και μετά από σκέψη, δεν θα ξαναπαίξω με την εθνική Γερμανίας σε διεθνές επίπεδο, έχοντας βιώσει αυτό το αίσθημα ρατσισμού και ασέβειας»,επισημαίνει ο Οζίλ.

Ο χαφ της Άρσεναλ από το 2009 που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της «Νασιοναλμανσαφτ» κατέγραψε 92 συμμετοχές με την Εθνική Γερμανίας έχοντας πετύχει 23 γκολ και βοηθώντας τα «πάντσερ» να φτάσουν το 2014 στην κορυφή του κόσμου, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ