Συνάντηση κορυφής στο Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου: Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας - Boris Berezovsky! Ο τιτάνας του πιάνου

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία παρακολουθήσει από κοντά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μία μοναδική συμφωνική συναυλία υψηλού κύρους με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρομαντισμού για πιάνο και ορχήστρα.

Η φημισμένη Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας με σολίστ τον Tιτάνα του πιάνου και θρυλικό Ρώσο δεξιοτέχνη Boris Berezovsky θα συναντηθούν στην σκηνή του Ηρωδείου για να ερμηνεύσουν τρία από τα γοητευτικότερα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου.

Μια συνάντηση υψηλής μουσικής αισθητικής, δεξιοτεχνικής ακροβασίας κι εκφραστικής έκστασης σε ένα πρόγραμμα που εστιάζει στους κορυφαίους ρομαντικούς συνθέτες Frédéric Chopin και Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Τους εθνικούς συνθέτες της Πολωνίας και της Ρωσίας που αγαπήθηκαν με πάθος από το διεθνές κοινό όσο κανείς και που ανέδειξαν την συναρπαστική συνομιλία του πιάνου με την συμφωνική ορχήστρα. Μια μοναδική μουσική εμπειρία με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μια σπάνια συνάντηση μυθικών ερμηνευτών κάτω από την Ακρόπολη.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Frédéric Chopin (1810-1849)
Andante spianato et grande polonaise brillante
σε μι ύφεση μείζονα, έργο 22

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2
σε φα ελάσσονα, έργο 21

Διάλειμμα

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1
σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 23

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ
BORIS BEREZOVSKY, σολίστ στο πιάνο

WARSHAW NATIONAL PHILHARMONIC ORCHESTRA
ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Αναγνωρισμένη ως μία από τις πλέον ιστορικές κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, η Εθνική Φιλαρμονική της Βαρσοβίας αποτελεί την εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνίας με έδρα τη Βαρσοβία. Από την ίδρυσή της το 1901 και μέχρι το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, κορυφαίοι συνθέτες και δεξιοτέχνες της εποχής συνέπραξαν παρουσιάζοντας έργα τους με την ορχήστρα, ανάμεσά τους οι Igor Stravinsky, Sergei Prokofiev, Sergei Rachmaninoff, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Richard Strauss, Arthur Honegger και ο Edvard Grieg. Μεταξύ των θρυλικών καλλιτεχνών που έπαιξαν με τη Φιλαρμονική ήταν και οι δεξιοτέχνες πιανίστες Arthur Rubinstein και Ignacy Jan Paderewski, οι βιολονίστες Jascha Heifetz και Pablo de Sarasate και ο τσελίστας Pablo Casals. Έκτοτε η Φιλαρμονική έχει συνδεθεί ιστορικά με τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Chopin (από την ίδρυσή του το 1927) ως επίσημη φιλοξενούμενη ορχήστρα, ενώ έχει παρουσιαστεί και σε άλλες ιστορικές παγκόσμιες διοργανώσεις όπως τον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού Wieniawski (1935) και το Διεθνές Φεστιβάλ Πολωνικής Τέχνης (1937). Η Εθνική Φιλαρμονική της Βαρσοβίας φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα και μακρά παράδοση στα έργα των μεγάλων Πολωνών συνθετών, ιδιαίτερα του Frédéric Chopin, καθώς και του μεγάλου διεθνούς συμφωνικού ρεπερτορίου. Οι τακτικές της εμφανίσεις στις πέντε ηπείρους του πλανήτη συγκεντρώνουν θριαμβευτικές κριτικές και η πλούσια βραβευμένη δισκογραφία της εκτείνεται από τα κλασικά και ρομαντικά εμβληματικά έργα έως αυτά της σύγχρονης και κινηματογραφικής μουσικής.

BORIS BEREZOVSKY
Μπόρις Μπερεζόβσκι o μεγαλύτερος δεξιοτέχνης πιανίστας της εποχής μας

Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθειά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα The Times του Λονδίνου.

O Boris Berezovsky έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο.

Ο Εβραϊκής και Ρώσικης καταγωγής καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του, όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι.

Ο Boris Berezovsky κέρδισε, μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν. Έκτοτε εμφανίζεται τακτικά στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Ρώμη, Ζυρίχη, Μόναχο, Σάλτσμπουργκ, Άμστερνταμ, Μόντρεαλ, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Τόκυο, κ.α. Στο Βερολίνο με την Berliner Philharmoniker, στο Παρίσι στο Théâtre des Champs-Elysées με την Paris Philharmonie, στο Λονδίνο στο Royal Festival Hall, στις Βρυξέλλες στο Palace of Fine Arts, στη Βιέννη στο Konzerthaus και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Το 2006 ανακηρύχτηκε κορυφαίος δεξιοτέχνης της χρονιάς «Best Instrumentalist of the year» από τα Μουσικά Βραβεία του BBC (Music Magazine Awards).

Ο Boris Berezovsky είναι συστηματικά προσκεκλημένος ως σολίστ στα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, όπως: Gstaad, La Roque d'Anthéron, Verbier, Bergamo Brescia, Salzburg, Folle Journée de Nantes and Folle Journée Japan. Είναι επίσης μόνιμα προσκεκλημένος ως σολίστ στις κορυφαίες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου όπως: Orchestre National de France, Royal Concertgebouw, Danish National Symphony Orchestra, Frankfurt Radio Symphony, Dresden Staatskapelle, Mariinsky Theatre, Santa Cecilia Philharmonic, NHK Symphony Orchestra καθώς και τις συμφωνικές ορχήστρες του Βερολίνου, της Νέας Υόρκης, του Los Angeles, του Birmingham, του Dallas, του Μονάχου, και του θεάτρου Bolshoi. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους μεταξύ άλλων: Antonio Pappano, Yuri Temirkanov, Alexander Vedernikov, Leif Segerstam, Dmitri Kitaenko, Wolfgang Sawallisch, Leonard Slatkin, Dimitri Liss and Kurt Masur. Ο Boris Berezovsky έχει επίσης συμπράξει σε σύνολα μουσικής δωματίου με τους Vadim Repin, Julian Rachlin, Alexandre Gindin, Michael Collins, Henri Demarquette, Alexandre Melnikov, όπως και με τα σύνολα Borodine, Britten, Endellion and Takacs quartets. Εμφανίζεται συχνά και στην Ιαπωνία σε ρεσιτάλ πιάνου, κοντσέρτα και συναυλίες μουσικής δωματίου. Ο Boris Berezovsky έχει ηχογραφήσει με τις κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες κλασικής μουσικής Teldec Classics International, Philips, Simax και Warner Classics έργα των Chopin, Schumann, Rachmaninov, Ravel, Mussorgsky, Balakirev, Liadov, Tchaïkovsky, Shostakovitch, Medtner, Liszt, Beethoven and Mendelssohn. Για τις περισσότερες ηχογραφήσεις του έχει βραβευτεί, με βραβεία όπως «Diapason d'or», «Choc de la Musique», «Gramophone» and «Echo Classic».

Το 2014 ανέλαβε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Αγίας Πετρούπολης «Music of the Earth», στην Μόσχα. Οι επόμενες εμφανίσεις του το 2017/2018 περιλαμβάνουν συνεργασίες με την Philharmonia Orchestra, και τις συμφωνικές ορχήστρες του Saint Petersburg, Radio France, Monte-Carlo, κ.α. Θα περιοδεύσει επίσης στην Λατινική Αμερική και θα δώσει προσωπικό ρεσιτάλ σε Παρίσι, Μόσχα, Σιγκαπούρη, Ουάσιγκτον και Σικάγο. Πρόκειται για έναν λαμπερό και περιζήτητο καλλιτέχνη τον όποιο το κοινό αποθεώνει σε κάθε του εμφάνιση.

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ώρα: 21.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Gold VIP: 120€
Διακεκριμένη: 90€
Α Ζώνη: 75€
Β Ζώνη: 60€
Γ Ζώνη: 45€
Ανω διάζωμα: 28€
Αμεα: 15€
Φοιτητικά: 25€ στο άνω διάζωμα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

σε ολα τα καταστήματα PUBLIC
και στο tickets.public.gr

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online μπορούν να παραληφθούν οποιαδήποτε στιγμή στο εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39, ή την μέρα της εκδήλωσης στο ταμείο του Ηρωδείου. Για την παραλαβή αρκεί μια ταυτότητα ή πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, αν έχετε δικό σας εκτυπωτή, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή αρχείου PDF και να τα εκτυπώσετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εισέλθετε απευθείας στο χώρο της εκδήλωσης, χωρίς να περάσετε πρώτα από το ταμείο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΑΤΗΕΝS SYMPHONIC PRODUCTIONS
Τ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΦΜ: 062796943
ΔΟΥ: ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΕΔΡΑ: ΝΟΤΟΥ 17, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ