Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου - ομαδικού τάφου: Άνοιξα την πόρτα δεν πρόλαβαν να βγουν στην θάλασσα - Άκουγα τα ουρλιαχτά τους

«Άκουγα τα ουρλιαχτά τους».

Δεν φανταζόταν ποτέ ότι το οικόπεδό του θα μπορούσε να γίνει ένας μεγάλος ομαδικός τάφος, όπου 25 άνθρωποι θα καιγόντουσαν ζωντατοί. 

Κι όμως η μοίρα και το μένος της πύρινης λαίλαπας έγραψε με τον πιο σκληρό τρόπο το τέλος στη ζωή αυτών των ατόμων. 

Συγκλονισμέμος με δάκρυα στα μάτια ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου περιγράφει τις μακάβριες στιγμές.

«Μπλόκαρε η Δημοκρατίας και στο ένα ρεύμα και στο άλλο. Τα αυτοκίνητα που είχαν πρόσβαση σε αυτό τον δρόμο μπήκαν για να σωθούν εδώ πέρα. Η φωτιά ερχόταν, ήταν αισθητή από τον καπνό αλλά φαινόντουσαν και οι φλόγες.

Η μόνη διέξοδος γι’ αυτούς τους ανθρώπους ήταν αυτές οι δύο πόρτες, τις οποίες είχα ανοίξει -πριν είχα ανοίξει την πόρτα την κάτω. Εκεί υπήρχαν δύο επιλογές. Κάποιες παλιές σκάλες από όπου κατέβασα τους ανθρώπους και κάποιες σκάλες που έπρεπε να περπατήσεις 50-60 μέτρα και να κατέβεις από κάποια άλλα σκαλοπάτια τα οποία μπορούσες να τα κατέβεις. Τους πήγα από τα πρώτα γιατί δεν είχαμε χρόνο».

Ο τελευταίος που είχε σωθεί μου είπε: «Βασίλη εγώ είμαι ο τελευταίος και πίσω μου άκουγα τους ανθρώπους που τους είχε προφτάσει η φωτιά, άκουγα τα ουρλιαχτά τους. Για ελάχιστο χρόνο κάποιοι άνθρωποι δεν διεσώθησαν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ