Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία!

Ιστορικό ορόσημο για την εταιρεία.

H Apple, ο αμερικανικός κολοσσός που έφερε την επανάσταση στον κόσμο της πληροφορικής και της κινητής τηλεφωνίας με το διάσημο πλέον iPhone, έγινε σήμερα η πρώτη ιδιωτική εταιρεία η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανέρχεται σε άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αυτό το συμβολικής σημασίας φράγμα καταρρίφθηκε όταν η αξία των μετοχών της έφθασε, γύρω στις 18.50 ώρα Ελλάδας, στην τιμή των 207,05 δολαρίων στη Γουόλ Στριτ.

Η κινεζική εταιρεία PetroChina είχε υπερβεί για σύντομο χρονικό διάστημα το όριο αυτό το 2007.

Ακόμα κι αν από τεχνικής πλευράς αυτή η επίδοση δεν είναι σημαντική, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι χρηματιστές και οι επενδυτές της Wall Street ενθουσιάζονται με τον συμβολισμό της όλης εξέλιξης.

«Το όριο των 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων είναι σίγουρα ψυχολογικό και στέλνει στην αγορά ένα μήνυμα ανάπτυξης και σημασίας» επισήμανε ο Χάουαρντ Σίλβερμπλατ, αναλυτής S&P Dow Jones Indices.

Στην αίθουσα συναλλαγών της τράπεζας LBBW στη Νέα Υόρκη, «δεν καταγράφεται ιδιαίτερη έξαψη» παρατήρησε από την πλευρά του ο Καρλ Χίλινγκ, χρηματιστηριακός αναλυτής.

«Είτε η εταιρεία αξίζει 990 δισεκατομμύρια είτε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο Χρηματιστήριο, αυτό δεν αλλάζει πολλά για τους επενδυτές» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι κυρίως μια απόδειξη της σημαντικότητας που έχει η Apple» στην αμερικανική οικονομία.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ