Good news : Η λέαινα του τένις Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του WTA για πρώτη φορά (βιντεο)

Η Σάκκαρη θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που θα αγωνιστεί σε τελικό στο WTA Tour, μετά από 10 χρόνια

Ο πρώτος τελικός στο WTA Tour για τη Μαρία Σάκκαρη είναι γεγονός! Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε ΕΠΙΚΗ ανατροπή από το 3-6, 1-4 για να κερδίσει την Danielle Collins και να μπει στον τελικό του Silicon Valley Classic, όπου θα αντιμετωπίσει την Mihaela Buzarnescu.

To έπος συνεχίζεται για τη Μαρία Σάκκαρη στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια! Η 23χρονη Ελληνίδα πραγματοποίησε μια τεράστια ανατροπή από σετ και double break πίσω, για να επικρατήσει της Danielle Collins με 3-6, 7-5, 6-2, στον δεύτερο ημιτελικό του Silicon Valley Classic.

Μπαίνοντας στα ημιτελικά χωρίς να έχει χαμένο σετ, η Σάκκαρη έπρεπε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να αντιμετωπίσει την αγαπημένη του κοινού, καθώς και στα προημιτελικά είχε παίξει με άλλη μια Αμερικανίδα παίκτρια, την μεγάλη Venus Williams.

 

 

H Collins, η οποία πραγματοποιεί μια τρομερή σεζόν, έκανε καλύτερο ξεκίνημα στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 4-1, για να υπερασπιστεί το σερβίς της μέχρι το τέλος του 1ου σετ και να το κατακτήσει με 6-3 όπως αναφέρει το tennisnews.gr

Στο 2ο σετ, η 24χρονη Αμερικανίδα κατεκτησε 4 διαδοχικά games και "αγκάλιασε" την πρόκριση, καθώς προηγήθηκε εκ νέου με 4-1, με double break αυτή τη φορά!

Η Μαρία ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με ένα δικό της σερί τεσσάρων συνεχόμενων games, μετέτρεψε το 1-4 σε 5-4 υπέρ της. Είχε μάλιστα δυο ευκαιρίες για να κλείσει το σετ στο 10ο game, η Collins όμως κράτησε το σερβίς της με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Αυτό δεν άλλαξε το momentum, που συνέχισε να βρίσκεται στη μεριά της Μαρίας. Η πρωταθλήτριά μας κέρδισε τους 8 επόμενους πόντους, για να ολοκληρώσει την ανατροπή του 2ου σετ με δυο love games και να το πάρει με 7-5.

 

 

Η Collins απάντησε με το γρήγορο break στο 3ο σετ, που της έδωσε νέο πλεονέκτημα με 2-0, όχι όμως για πολύ, καθώς η Σάκκαρη συνέχισε την αντεπίθεσή της. Με ένα νέο, ακόμα πιο εντυπωσιακό σερί 6 κερδισμένων games, η Ελληνίδα έφτασε στην ολική ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά συνολικού αγώνα.

 

 

Η Σάκκαρη θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που θα αγωνιστεί σε τελικό στο WTA Tour, μετά από 10 χρόνια. Η τελευταία που το είχε καταφέρει, ήταν φυσικά η Λένα Δανιηλίδου, η οποία είχε κατακτήσει το Hobart International στην Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2008.

Σε έναν τόσο σημαντικό τελικό, θα είναι η πρώτη ελληνική εκπροσώπηση μετά από περίπου 16 χρόνια, όταν και πάλι η Δανιηλίδου ήταν φιναλίστ στο Bahia της Βραζιλίας (τουρνουά Tier II, σήμερα Premier 5).

 

 

Επιπλέον, με την παρουσία της στον τελικό του Σαν Χοσέ, η Μαρία εξασφάλισε και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη. Ό,τι και αν συμβεί στον τελευταίο της αγώνα στο τουρνουά θα βρεθεί σίγουρα στο Νο. 31 του κόσμου, 18 θέσεις ψηλότερα από αυτή την εβδομάδα, ενώ αν κατακτήσει το τρόπαιο θα σκαρφαλώσει στο Νο. 26 του κόσμου!

Τα μεσάνυκτα της Κυριακής, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Mihaela Buzarnescu από τη Ρουμανία, σε μια ιστορική στιγμη για το ελληνικό τένις. Η Buzarnescu κέρδισε επίσης με ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό, την Elise Mertens, με 4-6, 6-3, 6-1.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ