Βίντεο: Ρατσιστικό ξέσπασμα ομογενή σε ελληνική παραλία

Κατάντια.

O Adam Catzavelos ζει στη Νότια Αφρική και αυτοπροσδιορίζεται ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας (entrepreneur), ενώ συνεργάζεται με το Radio 702 της χώρας σαν σχολιαστής ειδήσεων.

Τόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός όσο και η τράπεζα Nedbank από την οποία χρηματοδοτήθηκε, καταδίκασαν το ρατσιστικό ξέσπασμα του Catzavelos σε ελληνική παραλία.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος βρέθηκε για διακοπές στην Ελλάδα και εξέφρασε τη "χαρά" του επειδή -όπως λέει- δεν έβλεπε τριγύρω του "κανέναν μαύρο", μιλώντας μάλιστα υβριστικά και χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις.

Δείτε το επίμαχο βίντεο

Το βίντεο έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα μέσα σε λίγα λεπτά με πολλούς χρήστες από τη Νότια Αφρική να ζητούν τη σύλληψή του βάσει του αντιρατσιστικού νόμου της χώρας. Παράλληλα το hashtag #AdamCatzavelos στο Twitter έγινε παγκόσμιο trend, με εκατοντάδες να καταφέρονται εναντίον του και πολλούς να ξεκαθαρίζουν πως "οι λευκοί δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με τον Catzavelos".

Ο Catzavelos εργαζόταν επίσης στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας του, το εστιατόριο St Georges Fine Foods, το οποίο εδράζει στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Δεκάδες προμηθευτές έσπευσαν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να μποϊκοτάρουν την επιχείρηση, με τη διοίκηση να αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόλυση του Adam Catzavelos. Παράλληλα, η οικογένεια απάντησε πως ο Adam δεν εμπλέκεται στην έτερη επιχείριση που της ανήκει, το εστιατόριο Smokehouse and Grill.

Επίσης η εταιρεία Nike έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν συνεργάζεται με τον ίδιο, ωστόσο χρήστες του διαδικτύου ανέφεραν πως η σύζυγός του, Kelly, έχει τη θέση της υπεύθυνης πωλήσεων της εταιρείας στη χώρα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα καταστήματα της Nike στο Γιοχάνεσμπουργκ έμειναν σήμερα κλειστά.

Πλέον, αναμένεται να συλληφθεί μόλις επιστρέψει στο Γιοχάνεσμπουργκ και να του απαγγελθούν κατηγορίες για ρητορική μίσους.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ