Μητρετώδης - Κούκλατζης: Ζήτησαν μετάθεση σε Αμερική και Κύπρο - Γιατί τους το αρνήθηκαν

Σε ποια Μονάδα θα παρουσιαστούν.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα συνεχίσουν τη θητεία τους στον Έβρο και, συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν σε σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου.

Οι δύο στρατιωτικοί, που κρατήθηκαν σε τουρκικές φυλακές για 167 ημέρες χωρίς κατηγορίες, ζήτησαν μετάθεση σε ΗΠΑ και Κύπρο.

Ειδικότερα, ο μεν Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο» όπως γράφει το evros-news.gr. Άλλωστε, και τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί απ’ τους Τούρκους την 1η Μαρτίου σε περίπολο στις Καστανιές, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία και έχασε την συγκεκριμένη μετάθεση.

Όσον αφορά τον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε και το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τη σύλληψή τους από τους Τούρκους.

Έτσι, και οι δυο θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου.

Προφανώς, η στρατιωτική ηγεσία θεώρησε ότι θα ήταν μια ακόμα υπερβολή και, μάλιστα, μεγαλύτερη από αυτή των όσων έγιναν στην υποδοχή τους, η οποία θα έστελνε… λανθασμένα μηνύματα στο υπόλοιπο στρατιωτικό δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ