Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Made in Greece τα Uglybell & ο Νικόλας Γκίκας: Φτιάχνει τα πιο στιλάτα γυαλιά ηλίου συνδυάζοντας την τέχνη του δρόμου με την αρχιτεκτονική

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί το brand για τους σκελετούς είναι cellulose acetate ιταλικού οίκου, οι γωνίες τους συνδέονται με ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ οι φακοί είναι πολλαπλών επιστρώσεων γαλλικού οίκου.

Μιλώντας για γυαλιά ηλίου όλοι έχουμε στο νου μας τους κλασικούς σκελέτους σε συνηθισμένο μαύρο ή καφέ χρώμα, όμως για τον Νικόλα Γκίκα η υπόθεση γυαλιά ηλίου έχει τελείως διαφορετικό ορισμό. Σημαίνει χρώμα, πρωτότυπα σχέδια και φαντασία, πολύ φαντασία…

Ο Νικόλας Γκίκας είναι αυτό που λέμε ανήσυχο πνεύμα. Δεν αρέσκεται καθόλου στα τετριμμένα και δεν εφαρμόζει αυτή τη λογική ούτε και στη δουλειά του. Αντίθετα, σε μία εποχή στασιμότητας, έλλεψης κινήτρου και ενδεχομένως και μετριότητας πολλές φορές, ο Νικόλας Γκίκας κάνει τη διαφορά και βάζει έμπνευση, φαντασία και διάθεση για να δημιουργήσει γυαλιά ηλίου ζωγραφισμένα στο χέρι με ταυτότητα.

  

Ο Νικόλας Γκίκας είχε πάντα έφεση στη ζωγραφική και ειδικά στο graffiti, με το οποίο ασχολήθηκε ήδη στην εφηβεία του. Μεγαλώνοντας σπούδασε βιομηχανικό design και το2012 σκέφτηκε να ζωγραφίσει πάνω σε ένα ζευγάρι γυαλιά που αποτελούσαν πάντα το αγαπημένο του αξεσουάρ. Το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και ο Νικόλας δέχτηκε θετικά σχόλια από φίλους και γνωστούς. Βλέποντας αυτή την ανταπόκριση πήρε το θάρρος αυτή την ιδέα να την κάνει επάγγελμα.

   

Τα Uglybell ξεχωρίζουν γιατί κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό. Ζωγραφισμένο στο χέρι με σχήματα και ζωηρά χρώματα και κάποια με σκαλισμένα στο χέρι patterns. Αναφορικά με τις μπογιές χρησιμοποιούνται ειδικά αντιαλλεργικά χρώματα όπως είναι τα μοντέλα της “Handpainted Collection“ ή δημιουργούν πάνω τους σχήματα και χρώματα με ειδικές πατίνες σε συνδυασμό με τη μέθοδο της πυράκτωσης του σκελετού. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί το brand για τους σκελετούς είναι cellulose acetate ιταλικού οίκου, οι γωνίες τους συνδέονται με ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ οι φακοί είναι πολλαπλών επιστρώσεων γαλλικού οίκου.

  

Στην τελευταία συλλογή του brand, την “Metropolis collection“, το design πήρε άλλη μορφή με γραμμές εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του μπρουταλισμού και του μεταμοντερνισμού, με πολύτιμα μέταλλα και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της πυράκτωσης σε ανάγλυφους σκελετούς.

Εκτός από τα βασικά σχέδια που προτείνει η Uglybell, μας παρέχει και τη δυνατότητα custom παραγγελίας. Δείτε περισσότερα από τα σχέδια και πάρτε έμπνευση για να ζητήσετε το δικό σας ξεχωριστό προσωπικό σχέδιο!

               

Βρείτε τα Uglybell στο επίσημο site του brand ή και στο facebook και το instagram.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Made In Greece στις 5/9/2018.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ