Σκύρος: Καταπράσινες πλαγιές & πεντακάθαρες παραλίες στο νησί των Σποράδων με την αυθεντική ελληνική ομορφιά

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Σποράδων με καταπράσινες πλαγιές και πεντακάθαρες παραλίες.

Μπορεί όταν σχεδιάζετε τις διακοπές σας να μην είναι το πρώτο νησί που θα σας έρθει κατά νου όμως είναι το νησί που έχει πολλές κρυμμένες ομορφιές και πολλά μοναδικά στοιχεία.

Ένα νησί γεμάτο πλούσια ιστορία και μύθους. Υπέροχα τοπία, αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πανέμορφους ορμίσκους, θαλάσσιες σπηλιές, γραφικά σοκάκια και μικρά λευκά σπιτάκια στη Χώρα σαν μικρά μουσεία.

Το νησί, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, είναι ορεινό κυρίως στα νοτιοανατολικά, όπου υπάρχουν τα όρη Κόχυλας, Κουμάρι, Πιριώνες και Φανόφτης. Στη δυτική ακτή, βρίσκεται το λιμάνι του νησιού, η Λιναριά, ενώ πρωτεύουσα είναι η Σκύρος (ή Χώρα), που βρίσκεται στην ανατολική ακτή και απέχει 11 χλμ. από το λιμάνι.

Στην Ατσίτσα τα πεύκα φτάνουν μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, ενώ στα Πουριά οι βράχοι και τα ερείπια του αρχαίου λατομείου σκυριανού πωρόλιθου, δημιουργούν ένα επιβλητικό και συνάμα γαλήνιο τοπίο.

Τα σκυριανά σκαλιστά έπιπλα και κεραμικά, οι άφθονοι φρέσκοι αστακοί, οι παραλίες που ικανοποιούν κάθε γούστο και τα σκυριανά αλογάκια που θα συνατήσετε στην νότια πλευρά της Σκύρου, εκεί όπου το περιβάλλον γίνεται άγριο και θυμίζει βουνό, είναι στοιχεία που δεν θα βρείτε σε κανέναν άλλο τόπο. Μάλιστα τα σκυριανά αλογάκια είναι σήμερα προστατευόμενο είδος, μαζί με τη φώκια monachus – monachus και τη χελώνα Caretta – Caretta.

Η Σκύρος είναι ένα νησί πλούσιο σε έθιμα και παραδόσεις με κάθε λαό που πέρασε από αυτό να έχει αφήσει το στίγμα του, ενώ στα μουσεία του θα βρείτε τεκμήρια και μνημεία του σπουδαίου παρελθόντος του.

Βυζαντινές εκκλησίες και διατηρητέα μνημεία της Βυζαντινής περιόδου, θα συναντήσετε σε διάφορα σημεία του νησιού, ενώ το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου είναι από αυτά που θα πρέπει να επισκεφθείτε.

Και μην φύγετε από το νησί αν δεν δοκιμάσετε τις νοστιμιές της τοπικής κουζίνας!

**Το άρθρο αναδημοσιέυτηκε από το madeingreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ