Ένα "ιπτάμενο παλάτι" δώρισε ο Εμίρης του Κατάρ στον Ερντογάν: Boeing 747-8 VIP 400 εκατ. με 7 υπνοδωμάτια

Ακόμη μια δυνατή προσθήση στον στόλο του Erdogan.

Σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας TRT Haber, ο Εμίρης του Κατάρ δώρισε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα πολυτελές αεροσκάφος.

Η εν λόγο κίνηση προξένησε τις αντιδράσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίστευσης, CHP,  που χαρακτήρισε αυτό το δώρο ως ακόμα μια ακριβή προσθήση στον στόλο του Erdogan, αλλά και ως ένα ιπτάμενο παλάτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Boeing 747-8 VIP

Το Boeing 747-8 VIP προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη και η αξία του φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια, ενώ έχει 7 υπνοδωμάτια και δυο χώρους δεξιώσεων.

"Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους κατοίκους της Τουρκίας να εξοικονομούν χρήματα σχεδόν καθημερινά. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι που καλούν για λιτότητα δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πολυτέλεια και τη φιγούρα", τόνισε ο αντιπρόεδρος του CHP, Gamze Tascier, με γραπτό αίτημα που διαβιβάστηκε στον Τούρκο αντιπρόεδρο Fuat Oktay.

Το VIP 747-8 θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στα άλλα 11 τζετ του κυβερνητικού στόλου, ο οποίος περιλαμβάνει και τρία ελικόπτερα. Το πρακτορείο Kokpit.aero ανέφερε πως με το δώρο του ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Tamim bin Hamad al Thani δείχνει "την αγάπη του προς τον Erdogan και την εμπιστοσύνη του προς την Τουρκία".

Αποτέλεσμα εικόνας για Boeing 747-8 VIP

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ