Τσακαλώτος: Οι μεγάλοι σημερινοί συνταξιούχοι θα πεθάνουν έως το 2040

Ο υπουργός είπε πως διαφορά που προβλεπόταν, εξασφάλισε ότι η μείωση των συντάξεων για όσους ήταν ήδη πολλά χρόνια μέσα στο σύστημα, δεν θα ήταν «ακραία».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο 13o ελληνικό Roadshow που διεξήχθη το προηγούμενο διήμερο στο Λονδίνο, εξήγησε πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες στη σταθερότητα του ασφαλιστικού, Με δεδομένο τον θάνατο των μεγάλων συνταξιούχων μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

«Το μέτρο επηρεάζει μόνο τους παλιούς συνταξιούχους που ήταν μέσα στο ασφαλιστικό πριν την μεγάλη μεταρρύθμιση του 2016» 

«Ήταν ήδη συνταξιούχοι, είχαν ήδη κάνει το στρατηγικό πλάνο για τη ζωή τους. Έτσι, για να μετριαστεί το χτύπημα από τη μείωση των συντάξεων από τα 1.600 στα 1.000 που θα ήταν η νέα τους σύνταξη με βάση των επανυπολογισμό, ίσως πήραν 1.300 ευρώ - αυτά τα 300 ευρώ είναι που αποκαλούμε προσωπική διαφορά.

Αυτή τη διαφορά θα επηρεάσει η περικοπή του 2019. Θα μειώσει την προσωπική διαφορά».  

«Δεν υπάρχει λεπτός τρόπος για να το πω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν φυσικά το σύστημα γιατί είναι οι μεγάλοι συνταξιούχοι. Έχω προσπαθήσει να σκεφτώ έναν ευφημισμό για να το πω αλλά βασικά θα βγουν από το σύστημα. Μέχρι το 2030, το 2040 δεν θα είναι εκεί.

Δεν θα υπάρχει καμία μακροπρόθεσμη συνέπεια στη σταθερότητα του συστήματος».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ