Ο Άκης Πετρετζίκης μας «σκοτώνει» γλυκά με την σοκολατένια του σφαίρα....

Απλά απολαυστική!

Υλικά:

  • 300 γρ. tempered σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. crumble
  • 100 γρ. brownies
  • 3 κ.γ. παγωτό βανίλια
  • βρώσιμα λουλούδια

 

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε μία ειδική φόρμα σιλικόνης με 6 ημικύκλιες θήκες.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος σε κάθε θήκη. Φροντίζουμε να καλύψουμε καλά όλη την επιφάνεια από τις θήκες.
  • Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σιλικόνης σε μία λαδόκολλα για να φύγει η περιττή σοκολάτα από τις θήκες. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψί και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσουν καλά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και βάζουμε άλλη μία στρώση από τη σοκολάτα με ένα πινέλο. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για επιπλέον 20 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 1000 Watt για 1 ½ λεπτό. Θέλουμε η κουβερτούρα να καίει.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα σιλικόνης από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την παγωμένη σοκολάτα που είναι γύρω από τις θήκες. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το ένα ημικύκλιο σοκολάτας και μεταφέρουμε σε πιάτο που έχουμε βάλει 60 γρ. από το crumble.
  • Βάζουμε μέσα στο ημικύκλιο 30 γρ. από το brownies σε κομμάτια. Από πάνω βάζουμε 1 κ.γ. από το παγωτό και 2 βρώσιμα λουλούδια.
  • Βάζουμε ανάποδα ένα ταψί στον φούρνο για να κάψει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε άλλο ένα ημικύκλιο και με προσοχή το ακουμπάμε ελάχιστα στο καυτό ταψί για να λιώσει και να καταφέρει να κολλήσει με το πρώτο ημικύκλιο.
  • Καλύπτουμε ώστε να δημιουργήσουμε τη σοκολατένια σφαίρα.
  • Παίρνουμε την καυτή σάλτσα σοκολάτας και τη ρίχνουμε αργά στο κέντρο της σφαίρας μέχρι να λιώσει και να ανοίξει.

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ