19χρονος πέρασε 49 μέρες ναυαγός στον ωκεανό: Έτρωγε ψάρια έπινε θαλασσινό νερό

Συγκλονιστική ιστορία.

Ένας 19χρονος από το Σουλαβέζι στην Ινδονησία, ο Άλντι Νόβελ Αντιλάνγκ εργαζόταν στον φωτισμό των λαμπτήρων σε μια πλωτή παγίδα ψαριών, ονόματι rompong, σε απόσταση 125 χιλιομέτρων μέσα στη θάλασσα. 

Για 49 ημέρες έζησε στη θάλασσα, τρεφόταν με ψάρια που είχε μαζέψει το αλιευτικό, τα οποία έψηνε καίγοντας ξύλα από την καλύβα του.

Ανά 7 ημέρες κάποιο μέλος της εταιρίας όπου εργαζόταν ο νεαρός, πήγαινε να τον βρει, να πάρει τα ψάρια που είχε μαζέψει και να του εφοδιάσει με νερό, τρόφιμα και καύσιμα.

Στα μέσα Ιουλίου, όμως, οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν τα αγκυροβόλια που κρατούσαν την ξύλινη καλύβα και έστειλαν τον Άλντι στον ωκεανό.

Ο Survivor έπινε θαλασσινό νερό που το περνούσε μέσα από τα ρούχα του για να ελαχιστοποιήσει την πρόσληψη αλατιού.

Έπειτα από 1μιση μήνα ταλαιπωρίας ένα πλοίο με σημαία του Παναμά, το MV Arpeggio, τον εντόπισε και τον μάζεψε.

«Κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο πλοίο, είπε, ήταν αισιόδοξος, αλλά πάνω από 10 πλοία περάσαν από κοντά του και κανένα δεν σταμάτησε, ούτε είδε τον Άλντι», δήλωσε ο Φατζάρ Φιρντάους, Ινδονήσιος διπλωμάτης από το προξενείο της Οσάκα, στην Jakarta Post.

Ο νεαρός ναυαγός σκέφτηκε πολλές φορές να αυτοκτονήσει και πίστευε ότι θα πέθαινε στη θάλασσα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του το τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ TribunManado, αλλά θυμήθηκε τη συμβουλή των γονιών του να προσεύχεται σε περιόδους δυσφορίας. Είχε μία Βίβλο μαζί του και έτσι έκανε.

Μετά τη διάσωσή του, ο πλοίαρχος ήρθε σε επαφή με την ακτοφυλακή του Γκουάμ και καθώς το πλοίο κατευθυνόταν προς την Ιαπωνία, αποφασίστηκε πως ο έφηβος θα παραδιδόταν στους υπαλλήλους του προξενείου κατά την άφιξή του στο Τκακούγια, στις 6 Σεπτεμβρίου. 

Τελικά ο Άλντι επέστρεψε στο σπίτι του στις 8 Σεπτεμβρίου και είναι καλά στην υγεία του, μετά από μια περιπέτεια που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή.





 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ