Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο: Αεροσκάφος με 35 επιβάτες προσθαλασσώθηκε σε λιμνοθάλασσα - Κατατρόμαξαν αλλά επέζησαν όλοι

Η Air Niugini εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια να φροντίσει τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Έναν ζωνταντό εφιάλτη βίωσαν 35 επιβέτες του αεροπλάνου της Air Niugini στην Παπούα της Νέας Γουινέας, καθώς κατά την προσγείωση του ο πιλότος δεν κατάφερε να το σταματήσει στον αεροδιάδρομο και βυθίστηκε σε λιμνοθάλασσα στη Μικρονησία.

Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια όλους τους επιβαίνοντες από το μερικώς βυθισμένο Boeing 737-800 της Air Niugini.

Έτσι, κανείς από τους 35 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα δεν τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η πτήση 73 εκτελούσε το δρομολόγιο PhonpeiPort Moresby με ενδιάμεσο σταθμό την πολιτεία Chuuk, αλλά γύρω στις 9:30 το πρωί το αεροπλάνο βρέθηκε στη θάλασσα.

aeroplano-thalassa-708

Ο διευθυντής του αεροδρομίου Chuuk Jimmy Emilio, δήλωσε στο BBC: «Το αεροσκάφος κατέληξε στη λιμνοθάλασσα, περίπου 150 μέτρα από τον διάδρομο του αεροδρομίου.

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι συνέβη, το αεροδρόμιο πάντως λειτουργεί πλέον κανονικά».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ