Mazinnov: Ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας η πως η Γαλλία στηρίζει Ελληνικές startups με τα δικά της παραδείγματα

Την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 χρόνια για τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών εταιρειών και τη διασύνδεση του εγχώριου startup οικοσυστήματος με εκείνο της Γαλλίας επιδιώκει να συνεχίσει η πρεσβεία της Γαλλίας, συνεχίζοντας και ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα.

Αυτό τόνισε ο Γάλλος πρέσβης Christophe Cantepy κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσία των μέχρι τώρα αποτελέσματα των προσπαθειών που έχουν γίνει μέσω του προγράμματος Mazinnov αλλά και με αφορμή την αποστολή περίπου 50 εκπροσώπων του ελληνικού οικοσυστήματος στο Παρίσι στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2018 για να συμμετάσχουν στην έκθεση καινοτομίας  BPI Inno Génération (B.I.G.) που διοργανώνεται στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς και για να επισκεφθούν τους κυριότερους χώρους καινοτομίας του Παρισιού.

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι ενώ η συνεργασία ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα ήταν εξαιρετική σε όλους τους τομείς, δεν υπήρχε συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας. Θελήσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια επιπλέον γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες: μια συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας» επεσήμανε ο Γάλλος πρέσβης. «Υπήρξε μια δέσμευση της Γαλλίας από την αρχή της οικονομικής κρίσης να βοηθήσει την Ελλάδα στον δρόμο προς την ανάπτυξη. Η δημιουργία λοιπόν αυτού του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας, ήταν φυσικό επακόλουθο αυτής της δέσμευσης».

Στο πλαίσιο του Mazinnov, έχουν διοργανωθεί δύο φόρουμ καινοτομίας το 2016 και το 2017 με πολλές συμμετοχές από τη Γαλλία και την Ελλάδα, ενώ το επόμενο είναι προγραμματισμένο για τις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018.

Στα πλαίσια του δεύτερου Φόρουμ Mazinnov (2017) δημιουργήθηκε το πρόγραμμα «Adopt a startup » μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 «υιοθετήσεις» ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων από γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Επίσης, τον Μάρτιο 2018 διοργανώθηκε στην πρεσβεία την Ημέρα της Γυναίκας εκδήλωση αφιερωμένη στις Ελληνίδες γυναίκες που καινοτομούν με τη συμμετοχή 100 περίπου γυναικών, ενώ τον Απρίλιο το  Mazinnov στήριξε τη δράση του κόμβου καινοτομίας Aroma Hub ο οποίος εδρεύει στη Πάτρα (Patras Science Park) και δραστηριοποιείται στον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Ακόμη, την άνοιξη του 2018 το  Mazinnov συμμετείχε ως σύμβουλος στη διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας, μιας πρωτοβουλίας  της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy με θέμα τις έξυπνες πόλεις που έλαβε χώρα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2018 το Mazinnov ήταν εταίρος της πρώτης επαγγελματικής ελληνικής έκθεσης ταινιών κινουμένων σχεδίων  Athens Animation Agora (3Α) που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μια πρωτοβουλία του συλλόγου Animasyros με σκοπό τη δημιουργία μιας ελληνικής αγοράς για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ