Ξανά τα ίδια δύο ελληνικά μπαρ της Αθήνας ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου

Δύο ελληνικά μπαρ φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο για το 2018.

Πρόκειται για το «The Clumsies», που τερμάτισε στην έβδομη θέση και το οποίο τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε διεθνείς διακρίσεις και για το «Baba Au Rum», που κατέκτησε την 22η.

The Clumsies

Baba Au Rum

Σε διεθνές επίπεδο, το Λονδίνο αναδείχθηκε η νικήτρια πόλη, καθώς τρία από τα μπαρ που βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα, εδρεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ και στο σύνολο των 50 μπαρ της λίστας τα 10 στο Λονδίνο.

Καλύτερο μπαρ στον κόσμο αναδείχτηκε το «Dandelyan», το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο και είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας το 2017. Ωστόσο, παρά την τεράστια επιτυχία του μπαρ, στα τέταρτα γενέθλια του, την 1 Οκτωβρίου, ο ιδιοκτήτης του ανακοίνωσε πως το μπαρ θα γκρεμιστεί και θα ξαναχτιστεί από την αρχή. Όπως σχολίασε ο ίδιος: «Βγάζει νόημα να το διαλύσουμε, να ξεκινήσουμε από την αρχή και να μεγαλώσουμε ξανά σαν κάτι πιο φωτεινό, πιο λαμπερό και πιο ταιριαστό από αυτό που είμαστε τώρα».

Dandelyan

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το επίσης λονδρέζικο «American Bar», το οποίο είχε αναδειχθεί πρώτο για τη χρονιά 2017.

American Bar

Τρίτο τερμάτισε το επιβλητικό «Manhattan» της Σιγκαπούρης, το οποίο αναδείχθηκε το καλύτερο μπαρ της Ασίας.

Manhattan

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το νεουορκέζικο «The NoMad», το οποίο κέρδισε την πρωτιά για το καλύτερο μπαρ στη Βόρεια Αμερική.

The NoMad

Πέμπτο στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο βρίσκεται το «Connaught Bar» του Λονδίνου, το οποίο προσφέρει στους πελάτες του μια πιο κλασική αίσθηση μπαρ.

Connaught Bar

Τα καλύτερα μπαρ στην Ευρώπη συμπληρώνουν δύο ισπανικά μπαρ και τρία γαλλικά, που βρίσκονται στο Παρίσι.

Όσον αφορά την Αμερική, 10 μπαρ βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ την αμερικανική λίστα συμπληρώνουν μπαρ του Πουέρτο Ρίκο, του Μεξικό, της Αργεντινής και του Περού.

Όσο για την Ασία, δεν υπάρχει ανταγωνισμός, καθώς η Σιγκαπούρη έχει την αναμφισβήτητη πρωτιά με πέντε μπαρ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Made In Greece στις 6/10.