Στο έλεος του κυκλώνα Λέσλι η Πορτογαλία - 27 τραυματίες μέχρι στιγμής - Δείτε Live την πορεία του

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο κυκλώνας μπορεί να είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την Πορτογαλία από το 1842.

 "Σαρώνει" την Πορτογαλία ο κυκλώνας Λέσλι, που έφτασε στη χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής και ήδη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. O κυκλώνας σύμφωνα με τους New York Times, άφησε πίσω του 27 τραυματίες μέχρι στιγμής  από δέντρα που έπεσαν και από βιτρίνες καταστημάτων που έσπασαν.

Ο Luis Belo Costa εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Προστασίας της Πορτογαλίας δήλωσε την Κυριακή ότι δεν απειλείται η ζωή των τραυματιών . Είπε ότι πάνω από 60 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τη θύελλα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle,  οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για πλημμύρες σε παράκτιες περιοχές. Παρότι ο Λέσλι υποβαθμίστηκε τις περασμένες ώρες, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 176 χλμ/ώρα με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις.

 

 

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTP αναφέρει ότι οι ταχύτητες του ανέμου έφτασαν τα 170 χιλιόμετρα / ώρα (105 μίλια) την ώρα στην παραλιακή πόλη Figueira da Foz, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Πορτογαλίας είχε εκδώσει κόκκινες προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους ή επικίνδυνες παράκτιες συνθήκες για 13 από τις 18 ηπειρωτικές περιοχές της, συμπεριλαμβανομένης της Λισαβόνας.

Το Σάββατο το βράδυ, ο κυκλώνας «χτύπησε» τη βόρεια Πορτογαλία ενώ πλέον κινείται προς την Ισπανία. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο κυκλώνας μπορεί να είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την Πορτογαλία από το 1842.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ