"Η αγάπη άργησε μια μέρα" - Μια συγκλονιστική παράσταση με 10 γυναίκες που αγαπάτε: Πρωταγωνίστριες συγγραφέα σκηνοθέτη!

Το συγκλονιστικό έργο της Λιλής Ζωγράφου Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, επαναλαμβάνεται στο Θέατρο ΑΡΓΩ  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 12 Οκτωβρίου και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. 
 

Η παράσταση αυτή, την οποία αγκάλιασε από την αρχή το κοινό με πολλά αγάπη, θα αποτελέσει την έναρξη στο καινούργιο πρόγραμμα του ΑΡΓΩ.

Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση.    

Η ΑΓΑΠΗ παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, εικόνας που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.  

                                                     

Λίγα λόγια για το έργο...        
Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρα τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει της ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.

Συντελεστές                                    

  • Διασκευή-Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι                
  • Σκηνικά-Κοστούμια : Γιώργος Λυντζέρης                  
  •  Πρωτότυπη Μουσική : Γιώτα Κοτσέτα                        
  • Δραματουργική επεξεργασία : Ναταλί Μηνιώτη                
  • Βοηθός σκηνοθέτη : Μαριάνθη Γραμματικού                
  • Παίζουν : Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα,  Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Δάφνη Λιανάκη, Ιωάννα Λέκκα, Μαρία Νεφέλη Δούκα.                                                                                
  • Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Αθήνα 10437 τηλ.2105201684, email info@argotheater.gr)                                            
  • Διάρκεια παράστασης 120’                        
  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων Τετάρτη 18:30, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 20:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00                    
  • Τιμές εισιτηρίων 17 €,15 €,12 €,10 €

http//: argotheater.gr
Προπώληση:viva.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ