Ρένα Δούρου: «Οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές» - Όλη η συνέντευξή της στην ΕΡΤ (Βίντεο)

«Στόχος μας να αλλάξουμε το ηθικό υπόδειγμα εξουσίας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Οι Περιφέρειες και οι Περιφερειάρχες δεν έχουν επιχειρησιακό ρόλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, είναι βοηθητικός ο ρόλος στον επιχειρησιακό» ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου, σε χθεσινή (18/10) συνέντευξή της στο «Focus» (ΕΡΤ), υποστήριξε: «Στις κρίσιμες ώρες, από τις 12 που ξέσπασε η φωτιά ως την άλλη μέρα το πρωί, βρισκόμουν στο γραφείο μου ώστε να ακούω που χρειάζεται βοήθεια και να στέλνω και όταν κατάλαβα στις 12 το βράδυ ότι έχουμε πάρα πολλά μέτωπα στο σύνολο της Αττικής ζήτησα να συγκληθεί το επιχειρησιακό κέντρο».

Ως προς την κλήση της για ανωμοτί κατάθεση, η κ. Δούρου είπε: «Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο είπε. Η έκπληξη ήταν ότι σε διάφορες ιστοσελίδες, κλήθηκα ως ύποπτη. Οι συνάδελφοί σας έσπευσαν να έχουν κολλημένη επί ώρες την φωτογραφία μου και από κάτω να έχουν αποδώσει κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο ότι το "ύποπτη" και η φωτογραφία μου κολλημένη για ώρες ήταν τα ίδια τότε που προσήλθα στην Εισαγγελία να βοηθήσω και με λοιδόρησαν. Ο ίδιος εσμός ανθρώπων που βρήκαν ευκαιρία στους συμπολίτες μου που ήδη πενθούν να επιφέρουν ένα χτύπημα στην προσπάθεια που κάνει η Δύναμη Ζωής».

Σχετικά με το έργο της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία χρόνια ανέφερε: «Μπαζώσαμε τα ρέματα και μετά 7 χρόνια απραξίας, το 2010 βρίσκουμε τη μελέτη το 2011 και όταν αναλαμβάνουμε εμείς έχουμε μια μελέτη που έπρεπε να έχουν γίνει από το 1995 και αρχίζουμε και τρέχουμε και μέσα σε δύο χρόνια έχουμε καλύψει κενό δεκαετιών είμαι στην Εισαγγελία και επιδίδονται διάφοροι σε έναν αγώνα ότι η Δούρου φταίει».

Εν τέλει, όπως δήλωσε η κ. Δούρου, στόχος είναι να αλλάξει το ηθικό υπόδειγμα εξουσίας αφού «θα μπορούσατε να με βρείτε στις γειτονιές στη Νίκαια ή σε κινηματογράφο στο Χαλάνδρι, στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας να συνομιλώ με τους συμπολίτες μου για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ