5 λόγοι που δεν έχεις φίλους - Που είναι το μερίδιο ευθύνης σου;

Η γκρίνια μπορεί επίσης να σας κάνει αρκετά εγωιστή. 

Υπάρχουν κάποιοι από τους παρακάτω λόγους για τους οποίους δεν έχετε φίλους; Ακόμα κι αν είστε πολύ μοναχικά πρόσωπα, το να έχετε φίλους είναι απαραίτητο και πολύ υγιές, όσο φυσικά είστε υπεύθυνοι με τους φιλικούς σας δεσμούς.

Παραπονιέστε ότι δεν έχετε φίλους; Νιώθετε μόνοι; Εάν ναι, δώστε προσοχή στους ακόλουθους λόγους για τους οποίους δεν έχετε φίλους. Είναι πιθανό ότι κάνετε κάτι για να τους οδηγήσετε μακριά.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να είσαι αυτοκριτικός ή να δεχτείς τα λάθη. Ωστόσο, είναι μια απαραίτητη ικανότητα, ακόμα περισσότερο αν θέλετε να έχετε περισσότερους φίλους.

Ας δούμε τι μπορεί να συμβεί, σύμφωνα με το meygeia.gr.

1. Πάντα παραπονιέστε και έτσι δεν έχετε φίλους

Η διαρκής γκρίνια μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν έχετε φίλους και οι άνθρωποι το κάνουν τόσο συχνά που ίσως δεν συνειδητοποιούν καν ότι το κάνουν.

Το να κάνετε παράπονα όλη την ώρα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σας βλέπουν ως απαισιόδοξους, ή ότι πάντα νιώθετε σαν θύμα.

Η γκρίνια μπορεί επίσης να σας κάνει αρκετά εγωιστή. Όταν παραπονιέστε, έχετε σημασία μόνο εσείς και είστε τόσο κακοί που χρειάζεστε την υποστήριξη όλων των άλλων. Ωστόσο, όλοι οι άλλοι μπορεί να κουραστούν από τον γκρίνια σας. Ίσως γι ‘αυτό δεν έχετε φίλους …

 

2. Τους ξεχνάτε όταν είστε σε μια σχέση

γυναικα σε σχεση  - 5 λόγοι για τους οποίους δεν έχετε φίλους και γιατί φταίτε

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι έχουν φίλους όταν βρίσκονται σε μια σχέση.

Θέλουν μόνο να είναι με τους συντρόφους τους και αυτό είναι κατανοητό. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να κάνουν χώρο ώστε να περνάνε χρόνο με τους φίλους τους.

  • Οι φίλοι σας μπορεί να νιώθουν ότι τους χρησιμοποιείτε, αν τους καλείτε ή κάνετε σχέδια μαζί τους μόνο όταν δεν είστε σε σχέση. Οι φιλίες πρέπει να γίνονται σεβαστές.
  • Ο σύντροφός σας χρειάζεται πραγματικά τον χρόνο σας; Δεν έχετε πραγματικά χρόνο για τους φίλους σας;

Η φάση όπου ερωτεύεστε σας τυφλώνει τόσο πολύ ώστε να χάσετε εκείνους τους ανθρώπους που είναι πάντοτε εκεί για να σας ακούσουν και να σας παρηγορούν όταν έχετε προβλήματα.

Μην αφήνετε τους φίλους σας στην άκρη όταν είστε σε μια σχέση. Είναι εξαιρετικά πολύτιμοι.

3. Οι προσδοκίες σας είναι πολύ υψηλές
γυναικα που χαμογελαει - δεν έχετε φίλους

Ένας άλλος λόγος που δεν έχετε φίλους μπορεί να είναι το ότι οι προσδοκίες σας για τη συμπεριφορά τους είναι πολύ υψηλές.

Αυτό συμβαίνει μερικές φορές και μεταξύ συντρόφων. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και κουραστικό.

Το να περιμένετε από άλλους ανθρώπους να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το πώς νομίζετε εσείς ότι πρέπει, ή το ότι έχετε μια εικόνα για το πώς πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο είδος φίλου, μπορεί να είναι δύσκολες προσδοκίες για να εκπληρωθούν από άλλους.

Κανείς δεν πρόκειται να συμπεριφερθεί με κάποιο τρόπο μόνο και μόνο επειδή θέλετε εσείς να το κάνουν έτσι. Ξεφορτωθείτε τις προσδοκίες που καταστρέφουν τις φιλίες.

4. Έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση

γυναικα σε λαπτοπ - δεν έχετε φίλους

Ένας άλλος πολύ συνηθισμένος λόγος που ίσως δεν έχετε φίλους είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν υποφέρετε από χαμηλή αυτοεκτίμηση, πολλά προβλήματα μπορούν να αναπτυχθούν στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

  • Ίσως περιμένετε πάρα πολλά από τους άλλους ανθρώπους, ή αισθάνεστε ότι σας επιτίθενται όταν δεν είναι όπως τους περιμένετε, ή να αισθάνεστε θλίψη όταν δεν είστε το κέντρο της προσοχής …
  • Με όλα αυτά, είναι πιθανό να κλείνεστε στον εαυτό σας, να αλληλεπιδράτε ίσα ίσα με τους φίλους σας, ίσως και να μην ασχολείστε καν προκειμένου να κάνετε σχέδια μαζί τους.

Τελικά, αυτή η φιλία θα καταλήξει να εξαντληθεί.

Είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία που θα σας βοηθήσει με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά και να βγείτε για να συναντήσετε νέους ανθρώπους.

Αρχίστε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή σε μια ομάδα που σας ενδιαφέρει. Αυτό θα σας επιτρέψει να μάθετε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν να αποτελέσουν μέρος του κύκλου των φίλων σας. Να είστε ανοιχτοί το να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.

5. Τους κουτσομπολεύετε όλους

γυναικα λεει μυστικο

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τείνουν να είναι το κουτσομπολιό μεταξύ των φίλων τους. Το πρόβλημα προκύπτει όταν κουτσομπολεύουν σε κάποιον φίλο για ένα άλλο.

Αρχικά, αυτός ο φίλος θα συνειδητοποιήσει πώς ενεργείτε πίσω από την πλάτη τους.

Αυτή η στάση μπορεί επίσης να κάνει τους φίλους σας να χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε εσάς, να σταματήσουν να είναι ειλικρινείς μαζί σας και τελικά να σταματήσουν να είναι φίλοι σας.

Σε όλες τις σχέσεις, η εμπιστοσύνη είναι σημαντική. Σίγουρα, είναι φυσιολογικό ότι μερικές φορές θα μιλήσετε σε έναν φίλο. Αλλά αν το κάνετε αυτό επαναλαμβανόμενα και συνεχώς, τότε επιδεικνύει μια σχετικά αρνητική στάση όταν πρόκειται για τη φιλία.

Είναι κάποιοι από αυτούς τους λόγους που δεν έχετε φίλους; Ακόμα κι αν είστε ένα πολύ μοναχικό πρόσωπο, το να έχετε φίλους είναι απαραίτητο και πολύ υγιές, όσο έχετε μια υπεύθυνη στάση σχετικά με αυτούς τους δεσμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ