Story of the day: Στην φυλακή για 200 χρόνια καταδικάστηκαν 20 άνδρες που βίαζαν ακόμη και 11χρονα κορίτσια (φώτο)

15 γυναίκες κατέθεσαν στο δικαστήριο, τι τους συνέβη μεταξύ του 2004 και του 2011 όταν ήταν στις ηλικίες από 11 έως 17 ετών. 

Φρίκη έχει προκαλέσει στην Βρετανία η πρωτοφανής δράση συμμορίας Ασιατών ανδρών που  νάρκωνε και βίαζε λευκά κορίτσια έως 11 ετών. 

Είκοσι άνδρες καταδικάστηκαν για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση πολλών νεαρών κοριτισιών σε διάστημα τουλάχιστον επτά ετών, όπως έγινε γνωστό  από τις εισαγγελικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για περισσότερα από 120 αδικήματα σε βάρος 15 νεαρών κοριτσιών στο Χάντερσφιλντ της βόρειας Αγγλίας, στο διάστημα από το 2004 μέχρι το 2011. Οι 16 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 μέχρι 18 έτη. Η ποινή των υπολοίπων θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει η metro.co.uk, 15 γυναίκες κατέθεσαν στο δικαστήριο, τι τους συνέβη μεταξύ του 2004 και του 2011 όταν ήταν στις ηλικίες από 11 έως 17 ετών. 

Ο αστυνομικός Amere Singh Dhaliwal, 35 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια νωρίτερα αυτό το έτος και  το δικαστήριο είπε ότι πρέπει να μείνει τουλάχιστον 18 χρόνια στη φυλακή. Ένας δικαστής  δήλωσε: «Η συμπεριφορά σας εναντίον αυτών των κοριτσιών ήταν απάνθρωπη".

 

Ο Dhaliwal είναι ένας από τους 20 άνδρες που έχουν κριθεί ένοχοι για πολλά εγκλήματα σε μια σειρά από δίκες στο δικαστήριο Crown Court του Λιντς.  Ο ίδιος έχει δικά του παιδιά, καταδικάστηκε για 54 ξεχωριστά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 22 βιασμών, που αφορούσαν 11 κορίτσια.

Η σειρά των τριών δικών  έχει αποτελέσει αντικείμενο μιας γενικής απαγόρευσης αναφορών, η οποία ήρθη εν μέρει την Παρασκευή. Ήταν στο τέλος της δεύτερης από αυτές τις δίκες, το Μάιο, όταν ο Τόμι Ρόμπινσον, συνελήφθη καθώς έκανε αναφορές σχετικές με την υπόθεση στο Facebook κοινοποιώντας κάποια στοιχεία  σχετικά με όσα συνέβαιναν στο  δικαστήριο.

Τα κορίτσια, που είναι τώρα όλα ενήλικα, δήλωσαν στους δικαστές  πώς πίστευαν στην αρχή  ότι οι βιαστές τους έδειχναν γνήσια αγάπη και προσοχή καθώς τις φρόντιζαν στο Χάντερσφιλντ. 
Αλλά ο δικαστής Marson δήλωσε ότι αυτό «γινόταν  σκόπιμα για να επιτρέψετε  στους άντρες αυτούς να διαπράξουν τη σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση για τη δική τους διεστραμμένη ικανοποίηση». Σύμφωνα με τον δικαστή, ένα από τα κορίτσια δήλωσε: 

«Κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας και στη συνέχεια τα πράγματα άρχισαν  να παίρνουν άλλη τροπή. Σιγά- σιγά καταλαβαίναμε τι συνέβαινε ακριβώς αλλά δεν μπορούσαμε πια να γλυτώσουμε από αυτό. 

«Τα σπίτια της μαμάς και του μπαμπά μου παραβιάστηκαν , τα αυτοκίνητά τους καταστράφηκαν. Δεχόμουν συνεχώς βιασμό και  ξυλοδαρμό. "

 

"Οι άνδρες αυτοί στόχευαν σκοπίμως τα ευπαθή θύματά τους, τα αποπλανούσαν και τα εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιούνται σεξουαλικά" είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Μάικλ Κουίν. "Κάποιες φορές χρησιμοποιούσαν απειλές και βία, ενώ τα ανάγκαζαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά", εξήγησε. "Ενδιαφέρονταν μόνο για τον εαυτό τους και θεωρούσαν τα κορίτσια αυτά αντικείμενα που μπορούσαν να χρησιμοποιούν και να κακοποιούν κατά βούληση", πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας ανηλίκων. Εκατοντάδες κορίτσια έπεσαν θύματα μεγάλλων συμμοριών - συχνά τα περισσότερα από τα μέλη αυτών των ομάδων ήταν άνδρες ασιατικής καταγωγής. Τον Αύγουστο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει τα παιδιά να μην πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων και συμμοριών που τα βιάζουν και τα αναγκάζουν να γίνονται βαποράκια ναρκωτικών.

Μόνο πέρσι αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές τουλάχιστον 550 περιπτώσεις ανηλίκων -τα δύο τρίτα εξ αυτών ήταν Βρετανοί- που έπεσαν θύματα εμπορίου ανθρώπων. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύματα οργανωμένων συμμοριών είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ