Την λένε Άντρεα Γέιτς και ήταν 36 ετών όταν έπνιξε ένα – ένα τα 5 παιδιά της στην μπανιέρα (φωτό - βίντεο)

Αν πρέπει να αξιολογήσουμε τις φρικιαστικότερες εγκληματικές πράξεις που μπορεί κάποιος να κάνει, το να φτάσει να δολοφονήσει τα ίδια του τα παιδιά δεν έχει όμοιό του σε αποτροπιασμό.

Στις 20 Ιουνίου του 2001 η τότε 36χρονη Andrea Yates, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Αμερική, όταν δολοφόνησε τα 5 παιδιά της, τα οποία ήταν από 7 μηνών έως 7 χρόνων. Πνίγηκαν στην μπανιέρα από την ίδια τους την μητέρα....

Η νεαρή μητέρα, η οποία όπως όλα δείχνουν έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη, δολοφόνησε τα πέντε παιδιά της, πνίγοντάς τα στην μπανιέρα, στο λουτρό του σπιτιού. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ζητώντας να στείλουν περιπολικό στη διεύθυνση που τους έδωσε. Οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για έναν από τους συνηθισμένους ελέγχους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μόλις έφτασαν, ωστόσο, στο σπίτι αντιλήφθηκαν ότι κάτι εξαιρετικά σοβαρό συνέβαινε. Η Αντρεα Γέιτς, όπως ονομάζεται η σύγχρονη Μήδεια, άνοιξε την πόρτα, φορώντας ένα βρεγμένο μπλουζάκι ενώ ανέπνεε με δυσκολία. «Σκότωσα τα παιδιά μου», είπε στον αστυνομικό και στη συνέχεια τον οδήγησε στο υπνοδωμάτιο, όπου τον περίμενε ένα τραγικό θέαμα.

«Υπήρχαν τέσσερα παιδιά νεκρά σε ένα κρεβάτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τζον Κάνον, σε δημοσιογράφους και συμπλήρωσε «το πέμπτο παιδί βρέθηκε μέσα στην μπανιέρα. Όλα τα θύματα ήταν ηλικίας από έξι μηνών μέχρι επτά ετών».

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μητέρα, Αντρεα Γέιτς, ομολόγησε ότι έπνιξε όλα τα παιδιά της μέσα στην μπανιέρα. «Είναι δύσκολο να φανταστούμε τι συνέβη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας με σημασία ότι η ίδια η μητέρα ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές παραδεχόμενη την πράξη της, τα κίνητρα όμως παραμένουν άγνωστα. Το τηλεοπτικό κανάλι ABC μετέδωσε ότι ο σύζυγος της, Ράσελ Γέιτς, ο οποίος δουλεύει στη ΝΑSΑ, δήλωσε πως η γυναίκα του έπασχε από κατάθλιψη λοχίας μετά από τη γέννηση του τέταρτου παιδιού τους. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η Αντρεα είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πριν από δύο χρόνια - στις 18 Ιούνη του 1999 - και έκτοτε έκανε θεραπεία λαμβάνοντας φάρμακα.

Στη συνέχεια, η 36xρονη γυναίκα, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, οδηγήθηκε φορώντας χειροπέδες στις φυλακές με την κατηγορία της πολλαπλής δολοφονίας. Εάν δεν της αναγνωρισθούν ελαφρυντικά κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο.

Το δικαστήριο την καταδίκασε το 2002 σε ισόβια κάθειρξη, παρά τους ισχυρισμούς της ότι ήταν παρανοϊκή. Το 2006 ωστόσο το εφετείο θα έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της για την ψυχική της κατάσταση και θα τη μετέφερε σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Η παιδοκτόνος Yates παραμένει στο ψυχιατρείο, με την υπόθεσή της να είναι ωστόσο αμφιλεγόμενη: ήταν πράγματι ψυχικά διαταραγμένη ή μήπως οι πράξεις της ήταν αποτέλεσμα διεξοδικού σχεδίου εξόντωσης των παιδιών της;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ