Συνέντευξη-φωτιά του Νίκου Κοτζιά: «Θα έπρεπε να φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση η οποία υπονομεύεται από τα μέσα» (Βίντεο)

«Τα γεγονότα δεν ήταν εν θερμώ υπήρχαν καιρό για το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν λάβρος κατά πάντων και κυρίως κατά του Πάνου Καμμένου, σε συνέντευξή του, τονίζοντας με νόημα πως «έπρεπε να είχε φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο τέως υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Κρήτη TV για το θυελλώδες συμβούλιο που προηγήθηκε της παραίτησής του: «Τα γεγονότα δεν ήταν εν θερμώ υπήρχαν καιρό για το ποιος κάνει εξωτερική πολιτική στη χώρα, για αν το υπουργείο Άμυνας ήταν ένα δεύτερο ΥΠΕΞ. Στις 20/9 βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπ. Άμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο. Εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά.Δηλαδή αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για λόγους ενδοκυβερνητικούς ή προβλημάτων του μικρού εταίρου. Συναντήθηκα ένα πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα επί δύο ώρες και μιλήσαμε, αλλά δεν πείστηκα».

Εν συνεχεία, ο κ. Κοτζιάς που απέφευγε να αναφέρει το όνομα του κ. Καμμένου, δήλωσε: «Η συζήτηση στο υπουργικό ξεκίνησε με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο υπ. Άμυνας υποστήριξε ότι δεν έχουμε κάνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματικά μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει. Η συμφωνία έχει εγκριθεί στο υπουργικό δεν ισχύει αυτά που έλεγε στο εξωτερικό -γιατί αυτά έλεγε ο κύριος (σ.σ. ο Π. Καμμένος) ότι είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κλπ.».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, «ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπ. Αμυνας ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης δεν μπορώ να συμμετέχω».

Ο τέως ΥΠΕΞ, τέλος, επισήμανε: «Κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση, η κυβέρνηση «υπονομεύεται από τα μέσα και θα έχει μακροχρόνια προβλήματα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ