Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει μεξικάνικες τορτίγιες με κοτόπουλο, φασόλια χάντρες, τυρί και πιπερίτσες τσίλι (Βίντεο)

Μοναδική συνταγή.

Υλικά:

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές τσίλι ή 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 150-250 γρ. νερό
  • 220 γρ. φασόλια χάντρες κτψ Μπάρμπα Στάθης
  • 300 γρ. mix τυριών
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο

 

Για το σερβίρισμα

  • 6 τορτίγιες
  • 1 ντομάτα
  • 100 γρ. mix τυριών
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φέτες από 1 λάιμ
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • κόλιανδρο
  • 200 γρ. γιαούρτι

 

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κύμινο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τα φασόλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε το 1/6 από τη γέμιση σε μία τορτίγια, τυλίγουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες 5 τορτίγιες.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα απλώνουμε πάνω από τις τορτίγιες. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, τσίλι ψιλοκομμένα, τα φύλλα από τον κόλιανδρο και το γιαούρτι.

 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ