Επεισόδια στο Σύνταγμα για το μαθητικό συλλαλητήριο - Πέτρες, μολότοφ και χημικά ανάμεσα σε ΜΑΤ και μαθητές

Οι μαθητές με πανό και συνθήματα ζητούν τη μη κατάθεση του λεγόμενου "νομου Γαβρόγλου", που όπως λένε τούς στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τους στέλνει στην παραπαιδεία, ενώ παράλληλα οδηγούν σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο. Μαθητές και φοιτητές από γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας και του Πειραιά συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιήσουν συνέλευση.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαθητες επεισοδια συνταγμα

Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης όταν ομάδα αγνώστων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις. Αρχικά, η ομάδα των αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότωφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο Σύνταγμα, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαθητες επεισοδια συνταγμα

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο προωθούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, «κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό».

Η επιτροπή των μαθητών δήλώσε:

«Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές επί δύο. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.

Θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς.

Σχετική εικόνα

Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.Θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας.

Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαθητες επεισοδια συνταγμα

Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ