Συμβουλές του 1958 για να πείσουν τον κύριο να τις παντρευτεί: Kλαίτε σε μια γωνίτσα, φοράτε επίδεσμο για να σας λυπηθεί (φωτό)

Το άρθρο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. 

Ένα άρθρο περιοδικού το 1958 που συμβούλευε τις γυναίκες σχετικά με τον τρόπο προσέλκυσης ενός άντρα διέρρευσε στο διαδίκτυο, προκαλώντας φρενίτιδα σε όλα τα αυστραλιανά κοινωνικά μέσα.

Με τίτλο «129 τρόποι να αποκτήσουμε έναν σύζυγο», το χαρακτηριστικό γνώρισμα του αμερικανικού περιοδικού McCall's περιελάμβανε ένα ποικίλο σύνολο συμβουλών που κυμαίνονταν από παράξενες και απελπισμένες μέχρι εντελώς σεξιστικές και πολιτικά λανθασμένες απόψεις.

Μία από τις πιο εξωφρενικές οδηγίες έλεγε στις γυναίκες να είναι ευέλικτες σχετικά με τις αποφάσεις του πιθανού παρτενέρ τους: «Αν αποφασίσει να μην πάει στο χορό και να κάνει κωπηλασία στη λίμνη, πηγαίνετε μαζί του - ακόμα κι αν φοράτε το καλύτερο φόρεμά σας».

Το κείμενο το οποίο έχει κοινοποιηθεί στο Facebook, 13.750 φορές από το χρόνο της ανάρτησης του , προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ χιλιάδες σχόλια ακολούθησαν από σοκαρισμένους και έκπληκτους χρήστες.

Το κείμενο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια 16 ατόμων, τα οποία επιλέχθηκαν για το "πολύ έξυπνο μυαλό, τις πρωτότυπες ιδέες και την εμπειρία"τους. Η ομάδα περιελάμβανε έναν δημοφιλή τραγουδιστή, έναν σύμβουλο γάμου, μια αεροσυνοδό, έναν αστυνομικό, μια νοικοκυρά, έναν τραπεζίτη και έναν ψυχολόγο.

Σε μια ενότητα με τίτλο ''Πώς να του δείξετε ότι είστε εκεί'', οι συμβουλές αφορούσαν την επένδυση σε υλικά στοιχεία για να βελτιώσετε την εικόνα σας. «Αγοράστε ένα κάμπριο αυτοκίνητο - οι άνδρες αγαπούν να οδηγούν αυτά τα αυτοκίνητα».

«Σκόνταψε όταν μπαίνεις στο δωμάτιο που βρίσκεται αυτός. Φόρεσε έναν επίδεσμο - οι άνθρωποι πάντα ρωτούν τι συνέβη».

Μία γυναίκα είπε ότι η δική της αγαπημένη συμβουλή ήταν στο νούμερο 40. Η συμβουλή αυτή έδινε εντολή στα κορίτσια να «στέκονται σε μια γωνιά και να κλαίνε» με την ελπίδα ότι κάποιος θα ρωτήσει τι συμβαίνει.

Ο αριθμός 35 πρότεινε μια απλή τακτική: "Βγάλτε πολλά χρήματα."

Στην ενότητα «Πώς να φαίνεσαι καλή», το περιοδικό πρότεινε τρόπους για να βελτιώσει μια γυναίκα την εμφάνισή της. «Πάρτε καλύτερα γυαλιά - οι άνδρες εξακολουθούν να έλκονται από κορίτσια που φορούν γυαλιά ή μπορείτε να δοκιμάσετε φακούς επαφής», συνέστησε ο αριθμός 49.

«Φορέστε ψηλά τακούνια τις περισσότερες φορές - είναι πιο σέξι! Εκτός αν συμβαίνει να είναι μικρότερος από εσάς.

Κάντε δίαιτα «αν χρειαστεί» και ντυθείτε διαφορετικά από άλλες γυναίκες, Ποτέ μην κλαψουρίζετε.

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε έναν σύντροφο ο συγγραφέας του άρθρου προτείνει να αγοράσετε ένα σκυλί και να το πάτε βόλτα γύρω από το πάρκο ή σκόπιμα το αυτοκίνητό σας να χαλάσει σε στρατηγικές τοποθεσίες.

Άλλες συμβουλές έλεγαν πως επαγγέλματα όπως νοσοκόμες, δικηγόροι, αεροπορικοί συνοδοί κλπ, μπορεί να βοηθήσουν να βρείτε κάποιο ταίρι.

Για να ‘’σφραγίσει’’ η συμφωνία, το περιοδικό παρείχε καθοδήγηση υπό τον τίτλο «Πώς να τον κάνετε δικό σας».

Οι συμβουλές κυμαίνονταν από το να μιλάτε στον πατέρα του συντρόφου σας για επαγγελματικά για να ερευνήσετε τις προηγούμενες φίλες του έτσι ώστε να αποφύγετε «να επαναλάβετε τα λάθη που έκαναν».

Το κείμενο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους χρήστες των social media και μερικοί αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της ιστορίας, ενώ άλλοι έλεγαν ότι «το έκαναν λάθος εδώ και χρόνια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ