Vintage Story: Κάρμεν Μιράντα, η συναρπαστική ζωή & το τέλος στα 46 της Βραζιλιάνας σεξοβόμβας - Η πιο ακριβοπληρωμένη στο Χόλυγουντ, έμαθε τον πλανήτη να χορεύει σάμπα

Η Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα ντα Κούνια – γνωστή ως Κάρμεν Μιράντα – μεγαλούργησε στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το υποκριτικό της ταλέντο, το τραγούδι και τα κουνήματά της επί δυο δεκαετίες (1930-1950).

Καθιερώνοντας την εικόνα της κεφάτης περφόρμερ με το καπέλο- φρουτιέρα – σύμβολο έμπνευσης, από το μπλε κορίτσι της Chiquita, μέχρι τα drag show και τις μεταμφιέσεις του Ντάφι Ντακ. 


Γεννημένη στην Πορτογαλία, βρέθηκε στη Βραζιλία το 1909 σχεδόν ενός έτους, όταν η μητέρα της πήγε να βρει τον μετανάστη κουρέα σύζυγό της. Γνώρισε την απόλυτη δόξα, αλλά και την απαξίωση – οι Βραζιλιάνοι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την απουσία της στην Αμερική.

Επαιξε σε 14 ταινίες στο Χόλυγουντ αλλά και στο Broadway ενω ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ την προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο γιά να τραγουδήσει ! Το 1940 ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο πρόσωπο της Αμερικής και η πιο ακριβοπληρωμένη performer.

Υπήρξε η Βασίλισσα της samba &  η Βασίλισσα των τεράστιων καπέλων αλλά και η απόλυτη πρώτη διδάξασα στις ογκώδεις πλατφόρμες. Ηταν κοντούλα αλλά πάνω στη σκηνή γινόταν τεράστια όχι μόνο λόγω των υπερμεγεθών καπέλων και παπουτσιών, αλλά χάρις στο ταλέντο της! 
Κάρμεν Μιράντα, το μπλε κορίτσι της Chiquita
Παντρευτηκε μια φορά αν και είχε αμετρητους εραστές.

Η Κάρμεν Μιράντα έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή την ώρα της παράστασης και πέθανε λίγες ωρες αργότερα από δεύτερο επεισόδιο και μοιραίο. Πέθανε ύστερα από τη χρόνια κατανάλωση ποτού, υπερβολικού καπνίσματος και χρήσης αμφεταμινών και βαρβιτουρικών.


Ήταν μόλις 46 χρονών όταν κηδεύτηκε στη Βραζιλία
και σήμερα υπάρχει ολόκληρο Μουσείο προς τιμήν της. 





Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ