Κούρεμα στο σπίτι: Πως να κόψετε τα μαλλιά σας μόνη σαν επαγγελματίας (Βίντεο)

Συμβουλές για το τέλειο selfmade κούρεμα!

Σκέφτεστε να κάνετε μόνη σας το επόμενο κούρεμα ή απλά να καθαρίσετε την ψαλίδα από τα μαλλιά σας; Τα βίντεο που ακολουθούν θα σας δείξουν την διαδικασία και τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως να κόψετε τα μαλλιά σας καρέ, φιλαριστά ή με μύτες μόνη σας. Επίσης, δείτε τον τρόπο για να κάνετε αφέλειες στο σπίτι και να αλλάξετε εντελώς το look σας με ένα πολύ μοντέρνο γυναικείο κούρεμα.

Πριν όμως προχωρήσουμε στα βίντεο και τα βήματα για την δημιουργία κάθε κουρέματος, δείτε μερικά μυστικά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, έτσι ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Συμβουλές για να κουρευτείτε μόνη σας στο σπίτι με επιτυχία

Προκειμένου να κόψετε τα μαλλιά σας και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει:

  • Να γνωρίζετε την τεχνική που είναι καλύτερη για τον τύπο των μαλλιών σας.
  • Να βρείτε ποιο κούρεμα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας.
  • Να αποφασίσετε αν θέλετε απλά να κόψετε την ψαλίδα ή να κάνετε μια ριζική αλλαγή στο κούρεμα σας.
  • Να προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία. Το βασικότερο είναι ένα κοφτερό ψαλίδι κομμωτικής. Από εκεί και πέρα, θα χρειαστείτε μια χτένα και προαιρετικά κλιπς κουρέματος.
  • Να μην ξεχνάτε πως το κούρεμα γίνεται σε βρεγμένα μαλλιά, διότι οι υγρές τρίχες δουλεύονται πιο εύκολα. Μετά την ολοκλήρωση του κοψίματος των μαλλιών, στεγνώστε τα και κάντε μικροδιορθώσεις εφόσον χρειάζεται.
  • Να θυμάστε πως τα βρεγμένα μαλλιά δείχνουν πιο μακριά, επομένως υπολογίστε την μικρή αυτή διαφορά για να μην έχετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
  • Καλό θα είναι να ξεκινήσετε με μικρές ψαλιδιές έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε διορθώσεις.

Και βέβαια το σημαντικότερο: Να είστε σίγουρη πως μπορείτε να το κάνετε. Αν έχετε έστω και μια μικρή αμφιβολία, προτιμήστε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Βήμα βήμα πως να κόψετε τα μαλλιά σας καρέ:

Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε ένα κοντό κούρεμα τύπου καρέ θα πρέπει να είστε πολύ σίγουρη για την απόφαση σας, ειδικά αν έχετε συνηθίσει τον εαυτό σας με μακριά ή μεσαία μαλλιά. Το μικρό μήκος τους δεν δίνει μεγάλα περιθώρια για διορθώσεις.

Πως να καθαρίσετε την ψαλίδα μόνη σας και μυστικά για να την μειώσετε:

Η ψαλίδα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της τρίχας που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά, να χάνουν την ζωντάνια τους και να φριζάρουν. Προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτήν δεν χρειάζεται απαραίτητα να απευθυνθείτε στον κομμωτή σας ή να κουρευτείτε χάνοντας πόντους από το μήκος των μαλλιών σας. Μπορείτε ακολουθώντας κάποια μικρά μυστικά να κόψετε μόνη σας την ψαλίδα, καθαρίζοντας τα μαλλιά σας και ανανεώνοντας τα χωρίς να κοντύνουν.

Δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να το πετύχετε, καθώς και ορισμένα tips για να μειώσετε την επανεμφάνιση της.

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ίσια:

Τα ίσια κουρέματα έχουν αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες και η δημιουργία τους είναι ίσως η πιο απλή. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί 4 διαφορετικούς τρόπους για να κόψετε ίσια τα μαλλιά σας στο σπίτι.

Πως να κουρέψετε τα μαλλιά σας μύτες:

Τα γυναικεία κουρέματα με μύτες είναι πολύ εντυπωσιακά τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά. Πως μπορείτε όμως να τα κόψετε μόνη σας; Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία κουρέματος με την τεχνική της ανάποδης αλογοουράς.

Πως να κάνετε στο σπίτι ένα φιλαριστό κούρεμα σε μακριά μαλλιά:

Το φιλαριστό γυναικείο κούρεμα είναι πολύ εντυπωσιακό σε όλα τα μήκη μαλλιών. Ωστόσο η δημιουργία του είναι λίγο ιδιαίτερη και χρειάζεται προσοχή προκειμένου να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με το φιλάρισμα σε μακριά μαλλιά και ανακαλύψτε τον τρόπο για να κάνετε το δικό σας μοντέρνο κούρεμα.

Βήμα βήμα πως να κουρέψετε φιλαριστά κοντά μαλλιά με αφέλειες:

Το shag lob κούρεμα, δηλαδή το φιλαριστό μακρύ καρέ, είναι πολύ στη μόδα. Αν λοιπόν σκέφτεστε να το δοκιμάσετε, δείτε τα βήματα για να το πετύχετε.

3 διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε αφέλειες μόνη σας:

Οι αφέλειες είναι επίσης στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως ένα γυναικείο κούρεμα και να απογειώσουν την εμφάνιση μιας γυναίκας. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ