Καναδάς: Συγκρούστηκαν αεροσκάφη στον αέρα - Νεκρός ο πιλότος

"Χτύπησαν το κάτω μέρος μου  δεν τους είδα"

Δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα, κοντά στην Οτάβα και το ένα από αυτά συνετρίβη, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CTV. Η σύγκρουση σημειώθηκε στην πόλη Καρπ, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την καναδική πρωτεύουσα

Μετά τη σύγκρουση, το μικρότερο από τα δύο αεροσκάφη κατέπεσε σε ένα χωράφι, στα δυτικά της πόλης. Το δεύτερο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο Καρπ της Οτάβας.

Ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους που συνετρίβη κοντά στην Οττάβα του Καναδά έχασε τη ζωή του, ενώ το αεροσκάφος με το οποίο συγκρούστηκε – προτού καταπέσει – προσγειώθηκε με ασφάλεια.

 

 

Η σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στον αέρα είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του 82χρονου πιλότου του ενός, όπως επιβεβαίωσαν ιατρικές πηγές.

 

Το δεύτερο αεροσκάφος, που κατά πληροφορίες είχε δύο επιβαίνοντες – πατέρα και γιο – υπέστη μικρές υλικές ζημιές από τη σύγκρουση και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Οττάβα.

Οι δύο επιβαίνοντες είναι σώοι και δεν υπάρχουν πληροφορίες για οποιονδήποτε τραυματισμό τους. 

 

 

"Δεν τους είδα"

Ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους, ενημέρωσε  αεροδρόμιο της Οττάβα ότι είχε χτυπήσει πάνω από το  αεροδρόμιο του Carp, λέγοντας: "Κάποιος χτύπησε στο κάτω μέρος μου, δεν τους είδα". "Roger, δηλώνετε έκτακτη ανάγκη αυτή τη στιγμή;" απάντησε ο πύργος ελέγχου."Όχι  αυτή τη στιγμή, έχω 1,000 κιλά καυσίμων, δύο άτομα στο σκάφος", απάντησαν από το αεροσκάφος. Μετά από αυτό προσγειώθηκε με ασφάλεια.

 

Η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο

Οι αστυνομικές αρχές έκλεισαν ένα τμήμα του  δρόμου McGee Side Road ανάμεσα στη ράμπα προς τα δυτικά της οδού Highway 417 και της οδού William Mooney Road , για λόγους ασφαλείας. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή όπως αναφέρει το ottawa citizen

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ