Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Περιηγηθείτε στο σπίτι-μουσείο του θρύλου της τζαζ, Λούις Άρμστρονγκ (Φωτό & Βίντεο)

Θα ανακαινιστεί λαμβάνοντας επιχορήγηση $1,9 εκατ..

Το σπίτι του Λούις Άρμστρονγκ στο Κουίνς -που έχει μετατραπεί σε μουσείο προς τιμήν του θρύλου της τζαζ και της συζύγου του, της Λουσίλ Ουίλσον- έλαβε επιπλέον 1,9 εκατομμύρια δολάρια από τη Νέα Υόρκη για την ανακαίνιση και επέκτασή του.

Ο Άρμστρονγκ ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μουσικούς στον κόσμο όταν, το 1943, διάλεξε σπίτι στην εργατική συνοικία της Κορόνα στο Κουίνς. «Πάρτε αυτή τη γειτονιά στην οποία ζούμε» είχε πει, το 1964. «Είμαστε εκεί μαζί με τους υπόλοιπους έγχρωμους και τους Πορτορικάνους και τους Ιταλούς και τις Εβραιοπούλες. Δεν χρειάζεται να μετακομίσουμε στα προάστια σε κάποιο μεγάλο αρχοντικό με πολλούς υπηρέτες κι εργάτες και τέτοια».

-

Στο Louis Armstrong House Museum απεικονίζονται, όπως γράφουν οι «New York Times» και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλά επίπεδα της ταυτότητας και σημασίας του Λούις. Το μικρό τούβλινο σπιτάκι είναι εκεί όπου ο μουσικός και η Λουσίλ Ουίλσον έζησαν για 40 χρόνια. Περιελήφθη στη λίστα των National Historic Landmarks, το 1976 και έγινε μουσείο το 2003 (ο Άρμστρονγκ είχε πεθάνει το 1971 και η Λουσίλ το 1983).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ