Αλέν Ντελόν - Ρόμι Σνάιντερ: Οι θαυμάσιοι εραστές - H ιστορία της πιο αειθαλούς αγάπης στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά (φωτό & βίντεο)

Στις 29 Μαΐου 1982 η Ρόμι Σνάιντερ κείτεται νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι. Τη βρίσκει ο σύντροφός της, Λοράν Πετέν.

Aλέν Ντελόν. Ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο γοητευτικούς πρωταγωνιστές του σινεμά. Ο άνδρας που θα ήθελαν όλες οι γυναίκες, Ο θρύλος του γαλλικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έχει γυρίσει συνολικά περίπου 100 ταινίες που πολλές ανήκουν στα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

To 1958, η Ρόμι Σνάιντερ– Γερμανο-Αυστριακή, πάμπλουτη, μεγαλοαστή κόρη ενός ζευγαριού διάσημων ηθοποιών – είναι 20 χρονών - και ήδη μια μεγάλη ευρωπαϊκή βεντέτα. Η καλλονή της λάμπει στην οθόνη, η βασιλική της νιότη ''ντύνει'' μικρά, αισθηματικά δράματα, κινηματογραφικές πριγκίπισσες, την ίδια την θλιμμένη αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας ''Σίσσυ''. Η Paramount της έχει προτείνει τριετές συμβόλαιο. Αλλά η Ρόμι διστάζει.

Με ήδη 13 ταινίες στο ενεργητικό της, η 20χρονη αυστριακή ηθοποιός, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Christine» του Pierre Gaspard-Huit. Έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον συμπρωταγωνιστή της. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ανερχόμενο «αλητάκο» του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Τον Αλέν Ντελόν. Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, όπου ο Ντελόν περιμένει την Σνάιντερ με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα.

Το ίδιο βράδυ θα βγουν για φαγητό στο Lido. Άλλη μια επώδυνη συνάντηση. Η Ρόμι – που συνοδεύεται από τη μητέρα της, Μάγδα – δεν μιλάει λέξη γαλλικά και ο Αλέν συλλαβίζει κάποια υποτυπώδη αγγλικά. ''Είχε μάθει τις λέξεις ichliebedich και το έβρισκε διασκεδαστικό να μου τις επαναλαμβάνει συνέχεια, με κακή προφορά'', θα γράψει αργότερα η Ρόμι, στο ημερολόγιό της. Το τραπέζι θα το πληρώσει εκείνη – ο Αλέν είναι άφραγκος.

Aπό εκείνη την πρώτη τους συνάντηση θα ξεκινήσει ένας μεγάλος έρωτας...

Ο Αλέν Ντελόν ήταν 23 εκείνη την εποχή και σχετικά άγνωστος στους κύκλους των ταινιών. Αρχικά, τον βρήκε επιθετικό και μάλιστα χωρίς τρόπους. Ωστόσο, παίζοντας τον εραστή της στην οθόνη την μαλάκωσε σε χρόνο μηδέν.

Το 1959 αρραβωνιάζονται και η Σνάιντερ ακολουθεί το Ντελόν σε κάθε του βήμα. Μένουν μαζί, περνούν τις ελεύθερες ώρες τους στην εξοχή, μαθαίνουν ο ένας τον άλλον. Η Ρόμι χαρίζει στον Αλέν λογοτεχνικά βιβλία και ο Ντελόν τής δείχνει την μποέμικη παριζιάνικη ζωή.

Μέχρι το 1963, η υπέροχη σχέση τους έληξε. Ο Γάλλος «ζεν πρεμιέ» πλήττει στη μονογαμία. Επιστρέφοντας στο Παρίσι μετά από τα γυρίσματα της ταινίας της η Ρόμι βρήκε το διαμέρισμά τους κενό με ένα μπουκέτο μαύρων τριαντάφυλλων και μια έντονη σημείωση από τον Ντελόν «Είμαι στο Μεξικό με τη Ναταλί. Συνέβησαν πολλά. Αλέν». Τελικά το φλερτ που είχε ήταν πολύ έντονο σε σημείο που τον οδήγησε να την παρατήσει.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Αλέν παντρεύεται την Ναταλί και αποκτούν μαζί ένα παιδί. Η Σνάιντερ δεν μπορεί να το πιστέψει και καταφεύγει στα ηρεμιστικά για να απαλύνει τον πόνο της και επικεντρώνεται στην καριέρα της.

Τον Ιούλιο του 1960, η Ρόμι Σνάιντερ, ο Αλέν Ντελόν και ο σκηνοθέτης Λουκίνο Βισκόντι επισκέφτηκαν την Ελλάδα προσκεκλημένοι του Ε.Ο.Τ. Τα βλέμματα και το ενδιαφέρον κέρδισαν οι δύο ηθοποιοί, των οποίων το πρόγραμμα περιελάμβανε και την παρακολούθηση παράστασης στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Έτσι, είδαν Φοίνισσες και Εκάβη και φωτογραφήθηκαν με το θιασαρχικό ζεύγος Κατίνα Παξινού-Αλέξη Μινωτή.

Το 1969 οι δυό τους γυρνούν την «Πισίνα» (La Piscine), σε σκηνοθεσία του Ζακ Ντερέ. Ρόμυ και Αλέν... μία μεγάλη αγάπη, ξαναζωντανεύει στα πλατό και καταθέτει την πρόταση του για ένα σινεμά πιο... ερωτικό. Η αγαπημένη Ρόμυ Σνάϊντερ πιο όμορφη από ποτέ, με αντίζηλο την επίσης εκρηκτική Τζέιν Μπίρκιν, γυναίκες κι οι δύο σύμβολα της δεκαετίας του '70 και μαζί τους ο αγέραστος γόης Αλέν Ντελόν, με την συνδρομή του Μωρίς Ρονέ.

Με τον πρώτο της γάμο με τον Harry Meyen η Ρόμι Σνάιντερ απέκτησε τον γιο της Ντάβιντ. Λίγο αργότερα ήρθε και το διαζύγιο, ενώ το 1979 ο πρώτος της σύζυγος αυτοκτόνησε. Με τον δεύτερο σύζυγό της, Daniel Biasini, που επίσης χώρισε, απέκτησε την κόρη της Σάρα. Η υγεία της δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αφού υποχρεώθηκε και σε αφαίρεση ενός νεφρού, που λέγεται πως της άφησε και μια τεράστια ουλή στην πλάτη.

Το γεγονός όμως που την συγκλόνισε, χωρίς να καταφέρει να συνέλθει ποτέ, ήταν ο τραγικός θάνατος του γιου της, τον Ιούνιο του 1981. Ο 13 ετών Ντάβιντ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της, όταν γλίστρησε και καρφώθηκε πάνω στα κάγκελα βρίσκοντας έτσι ακαριαίο θάνατο. Η μητέρα του δε βρισκόταν στο σπίτι και ενημερώθηκε για το συμβάν από το τηλέφωνο. Το σοκ, που υπέστη από τον θάνατό του, την οδήγησε σε νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι. Ένα χρόνο αργότερα, στις 30 Μαΐου 1982, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον σύντροφό της Λοράν Πετέν, από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών χαπιών, σε συνδυασμό με αλκοόλ. Ήταν μόλις 43 χρονών.

Ο Αλέν της συμπαραστέκεται όταν εκείνη χάνει το μοναχογιό της. Όταν η Ρόμι φεύγει από τη ζωή από αλκοόλ, βαρβιτουρικά και ραγισμένη καρδιά, είναι πάλι εκείνος που αναλαμβάνει τις διατυπώσεις και φροντίζει να ταφεί δίπλα στο γιο της.

Την αποχαιρετά με ένα σπαρακτικό γράμμα στο Paris Match: "Μa Puppele, σε κοιτώ ξανά και ξανά. Θέλω τα μάτια μου να σε χορτάσουν, να σου πω ξανά και ξανά πως ποτέ δεν ήσουν πιο όμορφη, πιο γαλήνια.

Ξεκουράσου. Είμαι εδώ. Έμαθα λίγα γερμανικά μαζί σου. Ichliebedich. Σ’αγαπώ. Σ’αγαπώ ma Puppele."

Στα 76 του χρόνια, ο Αλέν Ντελόν, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην Corriere della Sera, αποκαλύπτει... "Δεν μπορώ να δω την ταινία ‘Πισίνα’. Με πονάει πολύ"... "Λυπάμαι που δεν την παντρεύτηκα ποτέ". Η Ρόμι Σνάιντερ είχε γράψει για εκείνον ότι ήταν "ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ