Βόλος: 11χρονos μαθητής αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ έπαιζε με φίλους του - Πέθανε μετά από δύο ανακοπές καρδιάς

«Πάγωσαν» οι φίλοι του που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου ο ξαφνικός χαμός ενός αγοριού μόλις 11 ετών την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς. Στις 7.30 το απόγευμα και ενώ τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα επακολουθούσε, ο μικρούλης αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και ενώ έπαιζε μπάλα με άλλα παιδιά στο Ασυλο έπεσε λιπόθυμος στο άλσος.

Οι γονείς των παιδιών σοκαρίστηκαν και άρχισαν να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τα παιδάκια φώναζαν. Ο μικρούλης είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν συνερχόταν.

Στον τόπο μετέβη η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και γιατρός της μονάδας άρχισε να παράσχει επιτόπου τις πρώτες βοήθειες, ενώ παρακολουθούσε με απερίγραπτη αγωνία πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατέβαλε χωρίς χάσιμο χρόνου φιλότιμες προσπάθειες στο αγγελούδι, με τον γιατρό να κάνει αμέσως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας με τους μάρτυρες του περιστατικού να παραμένουν στον τόπο μουδιασμένοι, αναφέρει ο Ταχυδρόμος..

Με χαμηλούς σφυγμούς και παγωμένος ο μικρούλης διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου παρελήφθη άμεσα από τους γιατρούς τους Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που ήταν ενημερωμένοι για την κλήση για ένα περιστατικό ενός 11χρονου με απώλεια αισθήσεων στο Ασυλο. Ολοι οι γιατροί έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στο παιδί.

Το διασωλήνωσαν κατευθείαν και άρχισαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, επί πολλή ώρα. Οι γιατροί έκαναν μαλάξεις, έκαναν αδρεναλίνη, εξάντλησαν όλους τους τρόπους που υπάρχουν προκειμένου να επαναφέρουν τον μικρούλη στη ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό στάθηκε αδύνατο. Οι γονείς του που βρίσκονταν στο Νοσοκομείο και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις ενέργειες ενημερώθηκαν σοκαρισμένοι για την τραγική εξέλιξη.

Στις 8.20 το βράδυ έγινε γνωστό ότι το αγγελούδι άφησε την τελευταία του πνοή και στάλθηκε ψυχολόγος για υποστήριξη της οικογένειας του μικρούλη, η οποία έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος. Σε ολόκληρο το Νοσοκομείο επικρατούσε απέραντη θλίψη, στο ΕΚΑΒ το ίδιο. Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν το αδύνατο δυνατό. Για το θάνατο του 11χρονου παραγγέλθηκε να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να ριχτεί φως στα αίτια που αφαίρεσαν τη ζωή από ένα αγοράκι που είχε όλη τη ζωή μπροστά του, αλλά έφυγε εντελώς πρόωρα και αιφνίδια.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ