Στην φυλακή το ζευγάρι των Ισπανών που μάζεψαν 400 χιλ ευρώ, δήθεν για την άρρωστη κόρη τους & τα ξόδεψαν σε χλιδάτη ζωη

Συγκέντρωσαν 420.000 ευρώ για υποτιθέμενη θεραπεία της κόρης τους. 

Ένα ζευγάρι στην Ισπανία που μάζευε τεράστια χρηματικά ποσά για να σώσει τη ζωή της άρρωστης κόρης του, φυλακίστηκε επειδή χρησιμοποίησε τα χρήματα για προσωπικούς σκοπούς και έκανε χλιδάτη ζωή.

Ο Φερνάντο Μπλάνκο και η σύζυγός του Μαργαρίτα Γκαράου έκαναν εμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό να μαζέψουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που σύμφωνα με τους ίδιους θα πήγαινε σε μια πρωτοποριακή θεραπεία που θα έκανε η κόρη τους στις ΗΠΑ για να ξεπεράσει την υποτιθέμενη αρρώστια της.

Η κόρη τους, Νάντια η οποία είναι 14 ετών πάσχει από μία σπάνια εκ γενετής διαταραχή, που ονομάζεται τριχοθειοδυστροφία. Η διαταραχή αυτή δεν θεραπεύεται πλήρως, απλώς μπορούν να μετριαστούν τα συμπτώματα της, τα οποία είναι αδύναμα μαλλιά και νύχια, ευαισθησία στο φως, νοητικά προβλήματα, αλλά και ομιλίας, και ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου.

Μάζεψαν πάνω από 420.000 ευρώ για την υποτιθέμενη θεραπεία, η όπως ανακάλυψε ένα δικαστήριο δεν υπάρχει. Σχεδόν όλα τα χρήματα δαπανήθηκαν για τα έξοδα των γονιών της και είδη πολυτελείας.

Μόνο 20.000 € από τα χρήματα που αντλήθηκαν δαπανήθηκαν για ιατρικά έξοδα και άλλες χρήσεις, διαπίστωσε το δικαστήριο. Το υπόλοιπο ποσό εξασφάλισε στην οικογένεια μια χλιδάτη ζωή με πολλές πολυτελής αγορές. Μάλιστα η AFP αναφέρει ότι μεταξύ των αγορών ήταν οχήματα και πολυτελή ρολόγια.

Πώς έγιναν αντιληπτοί; Το ποσό των 420.000 δολαρίων συγκεντρώθηκε έπειτα από έκκληση του ανδρόγυνου, καθώς επρόκειτο να νοσηλευτεί σε ειδική μονάδα των ΗΠΑ. Όμως, η κλινική που ανέφεραν συστηματικά, δεν υπήρχε καν.

Το ίδιο συνέβη και με αντίστοιχες επεμβάσεις οι οποίες υποτίθεται πως έγιναν στο Χιούστον, αλλά και στη Γαλλία, αλλά ούτε αυτά τα νοσοκομεία που είχαν κατονομάσει δεν υπήρχαν.

Οι εισαγγελείς τόνισαν επίσης ότι ούτε η μικρή Νάντια αλλά ούτε ο πατέρας της διέθεταν διαβατήριο - καθιστώντας αδύνατο το υποτιθέμενο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μπλάνκο καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή του στην απάτη, ενώ η σύζυγός του, Γκαράου σε τρία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ