Top Woman η Ελευθερία Πετρουλάκη: Τερμάτισε πρώτη στον Μαραθώνιο της Αθήνας (Φωτό)

Αφιέρωσε τη νίκη της στους 99 νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πραγματοποιήθηκε, χθες (11/11), με κορυφαίες επιδόσεις.

Μπορεί στους άνδρες να νίκησε ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι με χρόνο 2:10:57, αλλά η Ελευθερία Πετρουλάκη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που «έκοψε» το νήμα σε 2:46:09.

Η ίδια, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, αφιέρωσε τη νίκη της στους 99 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, το καλοκαίρι, από την πυρκαγιά στο Μάτι: «Τη νίκη μου την αφιερώνω στους ανθρώπους που χάθηκαν στις φωτιές του καλοκαιριού στο Μάτι. Όταν φτάσαμε σε εκείνο το σημείο, ανατρίχιασα. Απίστευτες στιγμές. Αυτός ο Μαραθώνιος είναι η καλύτερη γιορτή της χώρας μας. Βγαίνουν πολλές από τις αρετές του λαού μας. Σημείωσα την επίδοση που ήθελα και εύχομαι και του χρόνου να είμαι καλά να συμμετάσχω και πάλι σε αυτό τον υπέροχο αγώνα».

Η Ελευθερία Πετρουλάκη, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο thatslife.gr, έχει επισημάνει τα οφέλη του τρεξίματος λέγοντας: «Το τρέξιμο είναι η πιο απλή μορφή άσκησης. Είναι σχεδόν ανέξοδο και το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσεις είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και πάνω απο όλα διάθεση. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλαπλά και γνωστά: σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία και αντίδοτο στο στρες. Είναι μια απόφαση της στιγμής που δεν κοστίζει τίποτα. Φόρεσε τα αθλητικά σου παπούτσια και το χαμόγελο σου και ξεκίνα να τρέχεις. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ