Freddie Mercury - Mary Austin: Ένας έρωτας ανεκπλήρωτος όταν εκείνος της εξομολογήθηκε ότι προτιμά τους άνδρες (φωτό & βίντεο)

Ο Farrokh Mercury, γνωστός παγκοσμίως ως Φρέντι Μέρκιουρι υπήρξε πρωτοπόρος στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Ακολούθησε δυστυχώς το παλιό ρητό της ροκ εν ρολ μυθολογίας: «ζήσε γρήγορα και πέθανε νέος». Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχώρισε για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση. Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) ο «Φρέντι» Μπουλσάρα πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή.

Τραγουδιστής και συν-τραγουδοποιός της μπάντας Queen κατάφερε να τονώσει τη θεατρική διάσταση που θα μπορούσε να πάρει η ροκ μουσική. Η μουσική επιτυχία του συγκροτήματος, το ταλέντο και η βεβαίωση της κληρονομιάς τους είναι ίσως οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα τραγούδια “Bohemian Rhapsody”, “Break Free”, “Do not Stop Me” προσελκύουν νέους οπαδούς.

Ο Μέρκιουρι γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας. Οι γονείς του, Bomi και Jer Bulsara, ήταν παρσί με καταγωγή από την Ινδία. Ο Μέρκιουρι είχε μια νεώτερη αδελφή, την Kashmira.

1974, Mick Rock

Δείτε επίσης: Βίντεο: Φρέντι Μέρκιουρι - Μονσερά Καμπαγιέ - Η συγκλονιστική στιγμή δύο μύθων να τραγουδούν μαζί στη Βαρκελώνη

 

Το 1973 οι Queen εισβάλλουν στη μουσική σκηνή με το ομώνυμο ντεμπούτο τους, όμως ο χαμογελαστός και λαμπερός τραγουδιστής τους είχε ήδη προλάβει να κάνει την εμφάνισή του νωρίτερ. Είχε ηχογραφήσει ένα single με το ψευδώνυμοLarry Lurex διασκευάζοντας Ronettes και κοροϊδεύοντας τον Gary Glitter που μεσουρανούσε τότε στα charts. Η ηχογράφηση έγινε τη στιγμή που οι Queen περίμεναν να αδειάσει ώρα στο στούντιο για να ηχογραφήσουν σημεία από το ντεμπούτο τους.

Dave Hogan

Η προσωπική ζωή του Φρέντι συχνά τροφοδότησε την παγκόσμια περιέργεια. Ήταν ένας άνδρας που αγαπούσε τους άνδρες. Ήταν ομοφυλόφιλος. Ήταν ένας από τους πρώτους σόουμαν μεγάλου βεληνεκούς που πέθαναν από το AIDS κατά τη δεκαετία του 1990. Όμως υπήρξε μια γυναίκα στη ζωή του που δίνει νέα διάσταση στη ζωή του ροκ σταρ.

Brian May

Δείτε επίσης: Η απίστευτη μεταμόρφωση του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Freddie Mercury - Δείτε τη φωτογραφία

 

Σύντροφος του Μέρκιουρι ήταν για αρκετά χρόνια της δεκαετίας του 1970 η Mary Austin. Ο Μέρκιουρι εκείνη την εποχή ήταν μπερδεμένος όσον αφορά την σεξουαλικότητά του. Η σχέση του με την σύντροφό του έληξε όταν ο Μέρκιουρι παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του. Μεταξύ τους όμως διατήρησαν στενή φιλία.

Η Mary Austin ήταν και η γυναίκα από την οποία εμπνεύστηκε ο Μέρκιουρι την μπαλάντα "Love of My Life" το 1975 από το άλμπουμ του ‘’A Night at the Opera’.

REX

Η Μαίρη μεγάλωσε σε φτωχική συνοικία της εργατικής τάξης στο δυτικό Λονδίνο. Έφυγε από το σχολείο στην ηλικία των 15 ετών. Δούλεψε δεξιά και αριστερά για να κερδίσει την αυτονομία της. Στα εφηβικά της χρόνια συνδέθηκε με τον κιθαρίστα των Queen, Μπράιαν Μέι. H σχέση τους δεν διήρκεσε πολύ. Ολοκληρώθηκε φιλικά.

Την εποχή που ο Μέι γνώρισε τη Μαίρη δεν ήταν διάσημος. Και οι Queen ήταν απλώς μια φιλόδοξη μπάντα που ήθελε να πάει για καριέρα. Η παρουσία της προσέλκυσε την προσοχή του, Φρέντι. Της πρότεινε ραντεβού.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Η σχέση τους διήρκεσε τουλάχιστον επτά χρόνια. Ο σταρ της ροκ παραδεχόταν πως εκείνη ήταν το μόνο πρόσωπο που αγαπούσε πραγματικά. Την σύστησε στους γονείς του και την πήρε σπίτι για να συναντήσει τους γονείς του ως την κοπέλα που συζούσε.

Μάλιστα όπως λέει και το vintage everyday η Austin έγινε η κύρια κληρονόμος της περιουσίας του.

Dave Hogan/Getty Images

Σε μια συνέντευξη του 1985, ο Mercury είπε για την Mary, "Όλοι οι εραστές μου με ρώτησαν γιατί δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν την Mary Austin, αλλά είναι απλά αδύνατο. Ο μόνος φίλος που έχω είναι αυτή και δεν θέλω κανέναν άλλο.

Για μένα, ήταν η σύζυγός μου. Για μένα, ήταν ένας γάμος. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλο, αυτό είναι αρκετό για μένα."

Δείτε επίσης:Το φριχτό τέλος του Φρέντι Μέρκιουρι από AIDS: Έχασε τα πόδια του το μυαλό του, τυφλώθηκε...

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Μέρκιουρι ζούσε στη Νέα Υόρκη και στο Μόναχο, όπου ηχογράφησε διάφορα άλμπουμ έχοντας σχετικά ήσυχη προσωπική ζωή. Στα μέσα της δεκαετίας μετακόμισε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Σύντροφός του από το 1985 μέχρι το 1991 ήταν ο Jim Hutton που του έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία του μέρα.

Η Mary Austin η οποία αργότερα παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά, συμπαραστάθηκε στον Φρέντι μετά την διάγνωση πως πάσχει από AIDS.

Εκείνη αφοσιώθηκε στην περίθαλψή του. Έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι ο θάνατος αργά ή γρήγορα θα ήταν αναπόφευκτος. Από μεριάς του ο Φρέντι θέλησε να σιγουρευτεί πως η καλύτερη του φίλη θα ήταν ασφαλής στο μέλλον. Ο Μέρκιουρι έφυγε το 1991 στην ηλικία των 45 ετών.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι άφησε στη Μαίρη το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του, περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και το μεγάλο μέγαρό του. Η μητέρα του ενέκρινε την απόφασή του, δηλώνοντας ότι η πρώην σύντροφος του ήταν μέλος αυτού που θεωρούσε οικογένεια.

 

Τα επόμενα χρόνια, η Μαίρη ίδρυσε το Mercury Phoenix Trust. Φιλανθρωπική οργάνωση που καταπολεμά τον ιό HIV και το AIDS παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ