Τζιν Χάρλου: Η πρώτη ξανθιά σεξοβόμβα του Χόλιγουντ που πέθανε στα 26 της (φωτό)

Η πρώτη ξανθιά σεξοβόμβα του Χόλιγουντ είχε μαζέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της από πολύ μικρή ηλικία.

H Jean Harlow ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που πήραν το όνομα της ξανθιάς σεξοβόμβας την δεκαετία του '30, κερδίζοντας ψευδώνυμα από τον Τύπο, όπως το "The Blonde Bombshell", το "Platinum Blonde" και το "Laughing Vamp" καθώς και την αγάπη του κόσμου.

Η καριέρα της ξεκίνησε αφού υπέγραψε συμβόλαιο με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Χάουαρντ Χιουζ, ο οποίος της προσέφερε τον πρώτο της σημαντικό ρόλο στην ταινία του 1930 Άγγελοι της κολάσεως (Hell's Angels), μετά από την οποία όμως ακολούθησε μια σειρά αποτυχημένων ταινιών (όπως Ο εχθρός της κοινωνίας (Public Enemy, 1931) με τον Τζέιμς Κάγκνεϊ και Ξανθός Πειρασμός (Platinum Blonde, 1931) του Φρανκ Κάπρα) μέχρι και τη στιγμή που υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία παραγωγής Metro-Goldwyn-Mayer. Για λογαριασμό της Metro η Χάρλοου γύρισε μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες όπως: Μια γυναίκα πειρασμός (Red Dust, 1932), Δείπνο στις οκτώ (Dinner at Eight, 1933), Μες την αγκαλιά του (Hold Your Man, 1933), Κυνηγημένη πεταλούδα (Reckless, 1935), Γάμος με επιφυλάξεις (Libeled Lady, 1935) και Σούζι (Suzy, 1936). Η Χάρλοου συμπρωταγωνίστησε με τους: Σπένσερ Τρέισι, Κλαρκ Γκέιμπλ και Γουίλιαμ Πάουελ.

Στην ταινία με τον Χόντρο και τον Λίγνο τα μαλλιά της Τζιν Χάρλοου ήταν βαμμένα πλατινέ ξανθά και φορούσε μια προκλητική μαύρη τουαλέτα, που τυχαία μάγκωσε στην πόρτα του αυτοκινήτου και σκίστηκε, αποκαλύπτοντας τα καλλίγραμμα πόδια της. Κι έτσι ξεκίνησε η καριέρα της πρώτης ξανθιάς σεξοβόμβας του Χόλιγουντ

Η Harlow γεννήθηκε στο Kansas City, στο Missouri, το 1911, από πατέρα οδοντίατρο. Παντρεύτηκε στα 16 της με τον 20χρονο Charles McGrew τον οποίο και χώρισε ένα χρόνο αργότερα.

Πολλά έχουν γραφτεί για την ιδιωτική ζωή ξανθιάς καλλονής. Λέγεται πως η μητέρα της ήταν πολύ εκκεντρική και την έλεγχε συνεχώς σύμφωνα με το the vintage news

Ο δεύτερος γάμος της Χάρλοου ολοκληρώθηκε με την αυτοκτονία του σκηνοθέτη συζύγου της Paul Bern. Ο θάνατος του παραμένει ένα από τα μεγάλα μυστήρια του Χόλιγουντ. Στο Σαββατοκύριακο του labor Day το 1932, η ίδια εγκατέλειψε το σπίτι της με τον Paul Bern για να περάσει τη νύχτα στο σπίτι της μητέρας της. Ο σύζυγός της θα πήγαινε αργότερα εκεί αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Το επόμενο πρωί ανακαλύφθηκε το σώμα του. Φαινόταν ότι είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο οποίο έγραφε Αγαπημένη μου. Δυστυχώς, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για αφήσω πίσω μου το μεγάλο κακό που σου έχω κάνει’’.

Τρεις μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Χάρλοου επέστρεψε στη δουλειά και συγκεκριμένα στα γυρίσματα της ταινίας “Red Dust” με τον Κλαρκ Γκέιμπλ. Το 1933, μερικούς μήνες μετά, παντρεύτηκε τον 38χρονο οπερατέρ Χάρολντ Ρόσον. Χώρισαν 8 μήνες αργότερα, ύστερα από πιέσεις της μητέρας της Χάρλοου που τον αντιπαθούσε.

Ο επόμενος μεγάλος έρωτάς ήρθε το 1934. Ήταν ο ηθοποιός Γουίλιαμ Πάουελ. Έμειναν μαζί για τα επόμενα τρία χρόνια, χωρίς να παντρευτούν. Παράλληλα, η καριέρα της Χάρλοου πήγαινε καλύτερα από ποτέ, με συνεχείς εισπρακτικές επιτυχίες και καλές κριτικές. Πλέον, η Χάρλοου δεν έπαιζε το ρόλο της ξανθιάς femme fatale, αλλά της αθώας, ηθικής καστανομάλλας και ο κόσμος τη λάτρευε περισσότερο από ποτέ.

Πέθανε το 1937, σε ηλικία 26 ετών από εγκεφαλικό οίδημα ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας Σαρατόγκα (Saratoga), η οποία ολοκληρώθηκε με τη χρήση σωσία της Χάρλοου και προβλήθηκε ένα μήνα μετά το θάνατο της ηθοποιού. Το 1999, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 22η θέση στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ