Κούλογλου σε Μέρκελ: Δεν είπατε ούτε μια λέξη για την λιτότητα (βίντεο)

Ποια ήταν η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; 

Σε ομιλία που εκφώνησε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας «ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού».

Σε αυτήν την ομιλία η Καγκελάριος κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Στέλιος Κούλογλου παραβρέθηκε στην ομιλία και με την σειρά του έκανε την δική του τοποθέτηση. 

«Κα Καγκελάριε. Άκουσα προσεκτικά την ομιλία σας. Αναφέρατε 15 φορές τον όρο ανοχή και δέκα φορές τον όρο αλληλεγγύη. Πολύ καλά. Όμως ποτέ δεν αναφερθήκατε στον όρο λιτότητα. Οι πολιτικές λιτότητας είναι αυτές που υποσκάπτουν την δημοκρατία στην Ευρώπη, που προκαλούν ανασφάλεια, οργή και ανησυχία, που ευθύνονται για την άνοδο της ακροδεξιάς. Οι πολιτικές σας έχουν δυστυχώς δημιουργήσει τον Φρανκενστάιν», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, απευθυνόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, μετά την ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Χρειαζόμαστε όντως περισσότερη Ευρώπη. Όμως, περισσότερο κοινωνική Ευρώπη. Περισσότερο δίκαια Ευρώπη. Έτσι θα έχουμε δημοκρατία», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ