Έλκε Σόμμερ: Το sex symbol του Hollywood, έκανε 99 ταινίες, ήταν σε όλες πρωταγωνίστρια - Ο αποτυχημένος γάμος και οι τρεις αποβολές (φωτό & βίντεο)

Είχε από πολύ μικρή το άστρο...

Γεννημένη το 1940 ως Elke Baronesse von Schletz στο Βερολίνο, η Γερμανίδα ηθοποιός και καλλιτέχνης Elke Sommer πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του Hollywood.

Έχασε τον πατέρα της μόλις στα 14 της και λίγα χρόνια μετά, αφού αποφοίτησε από το γυμνάσιο μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τελειοποιήσει τα αγγλικά της, και να να ανοίξει τον λαμπρό δρόμο της καριέρας της.

Αρχικά δούλεψε ως διερμηνέας, ώσπου γνώρισε τον σκηνοθέτη Vittorio De Sica σε διακοπές στην Ιταλία και άρχισε να εμφανίζεται σε ταινίες το 1958. Γρήγορα άλλαξε το όνομά της από «Schletz» σε «Sommer» για να το καταλαβαίνει ο κόσμος πιο εύκολα.

Έγινε γρήγορα σύμβολο του σεξ και ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Έγινε επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή pin-up κορίτσια της εποχής και έκανε πολλά εξώφυλλα στο περιοδικό Playboy. Εκείνα για τα θέματα του Σεπτεμβρίου 1964 και Δεκεμβρίου 1967 είναι τα πιο αξιοσημείωτα.

Η Σόμμερ έκανε 99 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις μεταξύ 1959 και 2005, συμπεριλαμβανομένου του A Shot in the Dark (1964), The Art of Love (1965), The Oscar (1966), Boy, Did I Get a Wrong Number! (1966), Deadlier Than the Male (1966), The Wrecking Crew (1968), and The Wicked Dreams of Paula Schultz (1968).

Ήταν σε όλες τις ταινίες πρωταγωνίστρια και κέρδισε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας ως η πιο υποσχόμενη ηθοποιός.

Το 1964, παντρεύτηκε τον συγγραφέα του Χόλιγουντ Joe Hyams (6 Ιουνίου 1923 - 8 Νοεμβρίου 2008), ο οποίος ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερος της. Ο γάμος τους έγινε στο Λας Βέγκας. Η Σόμμερ υπέστη σύμφωνα με το vintage news την πρώτη αποβολή ενώ εργαζόταν στο σετ The Money Trap.

Μια δεύτερη αποβολή ακολούθησε ακριβώς ένα χρόνο αργότερα κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης του Boy, Did I Get A Wrong Number, στο οποίο πρωταγωνίστησε με τον Bob Hope.

Το 1973, το ζευγάρι προσπάθησε ξανά να ξεκινήσει μια οικογένεια. Παρόλα αυτά η τύχη έπαιξε και πάλι άσχημα μαζί της και έχασε και το τρίτο της μωρό. Τότε αποφάσισαν να χωρίσουν χωρίς να βγάλουν όμως διαζύγιο.

Παρόλα αυτά στην ζωή της ήρθε ένας άλλος άνδρας, ο Tom Bohla. Ο Bohla μετακόμισε με τη Sommer, η οποία είχε χωριστεί από τον σύζυγό της, αλλά μοιραζόταν ακόμα το σπίτι μαζί του και δεν είχε καμία πρόθεση να καταθέσει για διαζύγιο. Η σχέση τους κράτησε για πολύ λίγο. 

 

 

Στην ζωή της ήρθε και άλλος ένας άνδρας ο Wolf Walther, με τον οποίο και παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 1993. Η πανέμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός δεν απέκτησε ποτέ παιδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ