Good news: 33 εκατομμύρια οι επισκέπτες στην Ελλάδα το 2018! (Φωτό)

Γερμανικό ραδιόφωνο μιλά για τον ελληνικό τουρισμό!

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του σχετικά με τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην οικονομία της Ελλάδας ο τουρισμός, φιλοξενεί γερμανικό ραδιόφωνο. Σε αυτό γίνεται λόγος για ακόμη ένα ρεκόρ της χώρας, καθώς «οι κυβερνητικές υπηρεσίες μιλούν για 33 εκατομμύρια επισκέπτες για το 2018».

«Ειδικά για τους τουρίστες από το εξωτερικό, η χώρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής», αναφέρεται στο ρεπορτάζ που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου προστίθεται: «Η συνεχιζόμενη τουριστική έκρηξη ενισχύει επίσης την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας».

«Αν και τα στοιχεία δεν είναι επίσημα, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, κάνει λόγο στις ομιλίες της για 33 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα το 2018. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με ένα νέο ρεκόρ στον αριθμό των τουριστών. Και φυσικά, αυτή η επιτυχία βοηθά επίσης την ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κρίσης, επειδή ο τουρισμός έχει γίνει ακόμα πιο σημαντικός τομέας για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας», σημειώνεται σχετικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεφαλονια

«Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα για διακοπές. Αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία – γι’ αυτό ευχαριστούμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που συνεχίζουμε να είμαστε τόσο δημοφιλείς», τόνισε η υπουργός Τουρισμού, βάσει των δηλώσεων που καταγράφονται στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται επίσης ότι «περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ελλάδα από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανακαλύψουν την Νότια Ευρώπη και να δουν την Ελλάδα ότι είναι μια ασφαλής χώρα».

Αποτέλεσμα εικόνας για σαντορινη

Η Αθανασία Μεθιδάτη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στη Σάμο εκφράζει την ικανοποίησή του για την αύξηση των κρατήσεων εφέτος. «Έχουμε προωθήσει το ξενοδοχείο μας όλο και περισσότερο μέσω του Διαδικτύου -και οι περισσότερες κρατήσεις έρχονται τώρα on line.

Το νέο είναι ότι έρχονται πλέον στη Σάμο επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από πολλούς Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Καναδούς, έρχονται τουρίστες ακόμη και από το Νεπάλ. Αυτό είναι το νέο και φυσικά ανοίγει νέες ευκαιρίες στον τουρισμό», είναι οι δηλώσεις της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ