Κάνε το τέλειο smokey eyes - Τι πρέπει να προσέξεις ανάλογα το πρόσωπό σου (Φωτό & Βίντεο)

Στο πρώτο άκουσμα του smokey eyes μακιγιάζ ματιών, στο μυαλό μας έρχεται συνήθως ένα έντονο σκούρο βάψιμο. Στην πραγματικότητα ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές για ένα εντυπωσιακό σμόκι μακιγιάζ ματιών, κάποιες εκ των οποίων δημιουργούν ένα απαλό και φυσικό αποτέλεσμα.

 

Στη συνέχεια του άρθρου θα βρείτε μια σειρά από μυστικά μακιγιάζ που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τη δημιουργία του τέλειου smokey eye look. Θα ανακαλύψετε ακόμη ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις σκιών για κάθε χρώμα ματιών, καθώς και ποια τεχνική είναι κατάλληλη για κάθε σχήμα ματιών.

Επίσης, θα μάθετε βήμα βήμα πως γίνεται ένα φυσικό και ένα κλασσικό μαύρο σμόκι μακιγιάζ, ενώ μέσα από τα φωτογραφικά tutorial μπορείτε να πάρετε ιδέες για ακόμη περισσότερα look που ταιριάζουν σε καθημερινές ή βραδινές εμφανίσεις.

Tips για να πετύχετε το τέλειο smokey eyes look:

  • Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να καλύψετε καλά τους μαύρους κύκλους, τις κοκκινίλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, διότι η ύπαρξη τους μπορεί να καταστρέψει ένα σμόκι μακιγιάζ, τονίζει το Beaute την Κυριακή.
  • Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα πινέλα μακιγιάζ, όπως ανάμειξης, eyeliner και γωνιακό.
  • Προετοιμάστε το έδαφος εφαρμόζοντας concealer, makeup, πούδρα και primer σκιάς ματιών. Έτσι αυξάνεται η διάρκεια του μακιγιάζ και θα έχετε γενικότερα ένα τέλειο αποτέλεσμα.
  • Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο προϊόν βάσης, χρησιμοποιήστε μια φωτεινή μπεζ νουντ σκιά ματιών, κατά προτίμηση σε κρεμώδη υφή.
  • Μετά την βάση ματιών, ξεκινήστε την εφαρμογή των σκιών που έχετε επιλέξει. Φροντίστε όμως τα χρώματα να ταιριάζουν μεταξύ τους και να συνθέτουν μια αρμονική εικόνα.
  • Μην αμελείτε να αναμειγνύετε πολύ καλά τις σκιές ματιών, έτσι ώστε να υπάρχει μια ήπια μετάβαση μεταξύ των χρωμάτων.
  • Αποφύγετε την έντονη γραμμή eyeliner και την εφαρμογή σκούρας σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού, γιατί κάνει το βλέμμα βαρύ και κουρασμένο.
  • Προκειμένου να τελειοποιήσετε το smokey eye look κάντε μια λεπτή γραμμή με σκιά ματιών στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων και τονίστε το κάτω μέρος του φρυδιού με μια ματ ανοιχτόχρωμη σκιά.

Βήμα βήμα η δημιουργία smokey eyes σε απαλές γήινες – καφέ αποχρώσεις:

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά πως να σχεδιάσετε το απαλό καφέ σμόκι μακιγιάζ, ένα βάψιμο ιδανικό για κάθε περίσταση. Ταιριάζει με όλα τα χρώματα ματιών ή μαλλιών και τονίζει με όμορφο, διακριτικό και φυσικό τρόπο τα γυναικεία μάτια.

Μάλιστα η επιλογή ενός τέτοιο βαψίματος ματιών σας αφήνει ελεύθερο το πεδίο για να παίξετε με τα χρώματα στα χείλη. Μπορείτε να κάνετε ένα φυσικό μακιγιάζ επιλέγοντας μια nude ή απαλή απόχρωση στα χείλη, είτε να δώσετε ένταση με ένα σκούρο κραγιόν (μπορντό, μωβ, κόκκινο, φούξια και άλλα πολλά).

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως μπορείτε να παραλείψετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες που δείχνει το βίντεο προκειμένου να επιτύχετε ένα πιο απλό καθημερινό μακιγιάζ. Επίσης, ακολουθώντας αυτά τα βήματα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και άλλες παραλλαγές μακιγιάζ τύπου smokey eyes με διαφορετικές αποχρώσεις σκιών.

Τα βήματα για να κάνετε ένα κλασσικό μαύρο smokey eyes:

Η τεχνική δημιουργίας του έντονου και σκούρου αυτού smokey eyes με μαύρη βάση και σκούρα καφέ σκιά στο περίγραμμα, αποτελεί μια από τις κλασσικές επιλογές μακιγιάζ ματιών αυτού του τύπου. Είναι ιδανικό για βραδινές και επίσημες εμφανίσεις, στις οποίες θα θέλατε να μαγνητίσετε με το βλέμμα σας.

Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να προσέξετε την επιλογή κραγιόν. Λόγω της έντασης που δημιουργεί το σκούρο σμόκι μακιγιάζ, είναι προτιμότερο να διατηρήσετε πιο ήπιους τόνους στα χείλη. Επομένως, κατάλληλη επιλογή θα ήταν ένα nude ή παστέλ χρώμα κραγιόν.

Δείτε περισσότερα σχετικά με το βραδινό μακιγιάζ και προτάσεις για κάθε περίσταση.

Οι ιδανικές αποχρώσεις σκιών για τέλειο smokey eye ανάλογα με το χρώμα ματιών:

Για να κάνετε ένα εντυπωσιακό σμόκι μακιγιάζ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ή 3 διαφορετικές σκιές ματιών. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η τριπλή χρωματική εφαρμογή, με ένα ελαφρώς κρεμώδες προϊόν ως βάση και δυο αποχρώσεις σκιών με μεσαίο και σκούρο τόνο.

Ποιες είναι όμως οι σκιές που θα απογειώσουν το βλέμμα σας; Βασικός παράγοντας για την τέλεια επιλογή είναι το χρώμα των ματιών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες σκιές ματιών ταιριάζουν σε κάθε απόχρωση ίριδας.

Πριν προχωρήσουμε όμως στα χρώματα που απογειώνουν το κάθε χρώμα ματιών, υπάρχουν και κάποιες σκιές που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες: Αυτές είναι οι καφέ, μπρονζέ, χρυσές και γενικότερα οι γήινες αποχρώσεις μακιγιάζ που μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε χρώμα ματιών να δείχνει εκθαμβωτικό.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά σε κάθε χρώμα ξεχωριστά.

Καστανά / μελί μάτια: Τα χρώματα που ταιριάζουν στα καφέ μάτια είναι οι ουδέτερες – γήινες αποχρώσεις, καθώς και οι μπλε, ροζ ή μωβ χρωματισμοί. Βέβαια αν έχετε σκούρα καστανά μάτια μπορείτε να δοκιμάσετε και τις λευκές με γκρι αποχρώσεις που κάνουν αντίθεση με την ίριδα σας.

Γαλάζια μάτια: Προκειμένου να κάνετε το βλέμμα σας καθηλωτικό προτιμήστε ένα smokey eye σε αποχρώσεις του ροζ, μωβ ή μπλε. Ωστόσο, οι καφέ – μπεζ γήινες αποχρώσεις αποτελούν μια πιο safe και φυσική επιλογή για βάψιμο γαλάζιων ματιών. Ένας συνδυασμός χρυσού με χάλκινο μπορεί επίσης να σας κάνει να λάμψετε.

Πράσινα μάτια: Πέρα από τα γήινα χρώματα, οι σκιές ματιών που κάνουν το πράσινο των ματιών εκθαμβωτικό είναι οι μωβ αποχρώσεις. Εξίσου όμως καλή επιλογή αποτελεί και το γκρι ή το σκούρο χρώμα του κρασιού.

Smokey eyes (8)
Νυφικό smokey eyes μακιγιάζ

Σμόκι μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα ματιών:

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για τέλειο smokey eyes είναι το σχήμα που έχουν τα μάτια σας. Υπάρχουν τεχνικές που τονίζουν την εξωτερική γωνία του ματιού, αλλά κι εκείνες που δίνουν ένταση στο βλέμμα εφαρμόζοντας σκούρα σκιά στη μέση του βλεφάρου.

Ας δούμε ποια τεχνική είναι καλύτερη για κάθε σχήμα ματιών:

Μικρά μάτια: Για να δείχνουν μεγαλύτερα, επιλέξτε ανοιχτόχρωμες σκιές ματιών. Εφαρμόστε αρχικά μια πολύ φωτεινή απόχρωση σε όλο το βλέφαρό και απλώστε μια πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό σμόκι μακιγιάζ, προσθέστε eyeliner σε nude χρώμα.

Μεγάλα μάτια: Λόγω της μεγάλης επιφάνειας βλεφάρου, το smokey look αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή μακιγιάζ. Θα πρέπει ωστόσο να αναμείξετε πολύ καλά τα διαφορετικά χρώματα σκιών για να μην υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός, αλλά ήπια μετάβαση.

Κουκουλωτά μάτια (hooded): Επειδή το σχήμα αυτό τείνει να σκεπάζει το βλέφαρο, κάνοντας το να δείχνει κλειστό, θα πρέπει να δημιουργήσετε χώρο. Αποφύγετε λοιπόν την εφαρμογή σκούρας σκιάς σε όλο το κινητό βλέφαρο.

Monolids: Τα μάτια αυτά δεν έχουν ευδιάκριτη κόγχη και το βλέφαρο φαίνεται flat. Κάνοντας όμως ένα smokey eyes με τρία χρώματα μπορείτε να μεταμορφώσετε πλήρως το βλέμμα σας. Χρησιμοποιήστε την ενδιάμεση απόχρωση για να κάνετε μια γραμμή που να ακολουθεί την καμπύλη του βολβού του ματιού και εφαρμόστε τη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία. Τέλος, απλώστε την ανοιχτόχρωμη σκιά στο κέντρο του βλεφάρου και βάλτε μολύβι τόσο στις πάνω, όσο και στις κάτω βλεφαρίδες.

Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους: Αυξήστε φαινομενικά την απόσταση των δυο ματιών εφαρμόζοντας ανοιχτόχρωμη σκιά στις εσωτερικές γωνίες και σκουρόχρωμη στις εξωτερικές. 

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους: Εδώ αντιθέτως, μειώστε την απόσταση των ματιών με το αντίστροφο σμόκι μακιγιάζ ματιών. Αυτό δηλαδή που έχει σκούρα σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και ανοιχτόχρωμη στις εξωτερικές.

Makeup tutorials για smokey eyes σε διάφορες αποχρώσεις:

Smokey eyes (1)
Βήμα βήμα ένα smokey eyes σε γήινες και καφέ αποχρώσεις
Smokey eyes (2)
Μπλε σμόκι μακιγιάζ ματιών για καστανά και μπλε μάτια
Smokey eyes (3)
Μωβ smokey eye look ιδανικό για καστανά ή πράσινα μάτια
Smokey eyes (4)
Μεταλλικό ανθρακί smokey eyes
Smokey eyes (5)
Smokey cat eyes look για εκθαμβωτικό βλέμμα
Smokey eyes (6)
Απαλό γήινο smokey μακιγιάζ ματιών

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ