Brexit: Έφτασε η κρίσιμη στιγμή! Το υπουργικό Συμβούλιο, η ψηφοφορία και οι θέσεις της Μει (φωτό & βίντεο)

Οι υπουργοί μελετούν από χθες το βράδυ το έκτασης περίπου 500 σελίδων κείμενο της συμφωνίας εξόδου από την Ε.Ε.

Ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που αφορά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 2μμ τοπική με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να καλεί τους υπουργούς της να προσυπογράψουν το κείμενο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ στο οποίο κατέληξαν χθες οι διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου συνίσταται στους διασυνοριακούς ελέγχους μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι παράμετροι μίας πιθανής συμφωνίας πριν από το Brexit έχουν καθοριστεί, τόνισε τη Δευτέρα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι απαραίτητη η πολιτική συναίνεση.

«Η κυβέρνηση θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα προς το εθνικό συμφέρον. Είμαι βεβαία πως αυτό θα μας φέρει σημαντικά πιο κοντά στο να υλοποιήσουμε αυτό που ο βρετανικός λαός ψήφισε στο δημοψήφισμα», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

«Θα επιστρέψω στη Βουλή για να την ενημερώσω για το αποτέλεσμα». Τέλος η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σχέδιο μιας συμφωνίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, όμως πρέπει να πείσει το διχασμένο υπουργικό συμβούλιό της και στη συνέχεια το κοινοβούλιο να το εγκρίνει.

Όσον αφορά το κλίμα της συνεδρίασης η η βρετανική κυβέρνηση είναι διχασμένη, ενώ σύμφωνα με την Daily Mail η Μεί αντιμετώπισε την οργή ενός βουλευτή του Peter Bone, ο οποίος δήλωσε ότι εάν οι εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη συμφωνία Brexit της κ. Μέι δεν είναι "ακριβείς" τότε θα χάσει την υποστήριξη των συναδέλφων του κόμματος Eurosceptic Tory. 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ