Η απαγωγή του γιου του Φρανκ Σινάτρα - Οργίαζαν οι φήμες ότι την σχεδίασε ο ίδιος για να πάρει διασημότητα (φωτό)

Οι δράστες ζήτησαν εκατομμύριο δολάρια για λύτρα...

Το 1963, μόλις δύο εβδομάδες μετά τον πυροβολισμό του Προέδρου John F Kennedy, μια άλλη υπόθεση θα βγει στην επιφάνεια. Ομάδα νεαρών απήγαγε το γιο του διάσημου τραγουδιστή και ηθοποιού Φρανκ Σινάτρα....

Στις 8 Δεκεμβρίου 1963, 19χρονος Frank Sinatra νεώτερος, γιος του πασίγνωστου τραγουδιστή απήχθη.

Το σχέδιο όπως όλα έδειξαν ήταν καλά μελετημένο. Τρεις νεαροί, ο Barry Keenan, ο Joe Amsler και ο John Irwin, πρώην συμμαθητές της μεγαλύτερης αδελφής του Frank Junior, κανόνισαν να απαγάγουν τον γιο της «Φωνής» και να τον κρατήσουν όμηρο για λύτρα.

Βασικός δράστης ήταν ο εθισμένος στα ναρκωτικά, 23χρονος Μπάρι Κίναν με συνεργό τον Τζόι Άμσλερ. Όπως είπε η αστυνομία, για καλή τύχη του νεαρού, επρόκειτο για «ερασιτέχνες»...

Τα αγόρια παρακολουθούσαν την λαμπρή και ανοδική πορεία της καριέρας του νεαρού Frank Jr ο οποίος βάδιζε στα χνάρια του πατέρα του. Έτσι υπέθεσαν πως ο διάσημος τραγουδιστής θα πλήρωνε πολλά χρήματα για να μην πάθει τίποτα το παιδί του.

Ο Σινάτρα τζούνιορ είχε μόλις ξεκινήσει την καριέρα του στο τραγούδι. Στις 8 Δεκεμβρίου 1963 έπειτα από εμφάνισή του σε κέντρο κοντά στη Λίμνη Τάχο – στα σύνορα της Καλιφόρνια με τη Νεβάδα – ο νεαρός είχε πάει στο ξενοδοχείο με φίλο του για να ξεκουραστεί....

Ο Κίναν προσποιήθηκε ότι ήταν διανομέας και χτύπησε τη πόρτα του δωματίου του. Όταν μπήκαν μέσα, έδεσαν τον φίλο του, έκλεισαν τα μάτια του Σινάτρα και τον πήραν μαζί τους. Ο φίλος του όμως κατάφερε να λυθεί και μέσα σε λίγα λεπτά είχε καλέσει την αστυνομία.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο φίλος του νεαρού είχε απελευθερωθεί και ενημέρωσε τις αρχές ότι ο φίλος του είχε απαχθεί. Δεδομένου ότι ο Frank o νεότερος ήταν γιος ενός πασίγνωστου ανθρώπου, το FBI κινητοποιήθηκε αμέσως.

Σχεδόν αμέσως στήθηκαν μπλόκα στους δρόμους, αλλά οι απαγωγείς κατάφεραν να φτάσουν στο κρησφύγετό τους. Το επόμενο βήμα τους ήταν να καλέσουν τον πατέρα του για λύτρα. Το τηλεφώνημα έκανε το τρίτο μέλος της συμμορίας, ο Τζον Ίργουιν. Παρόλο που ο Φρανκ Σινάτρα ήταν διατεθειμένος να δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να πάρει τον γιο του πίσω, η συμφωνία έκλεισε στα 240.000 δολάρια.

Το τρίτο, και ίσως το πιο γελοίο λάθος που έκαναν οι απαγωγείς, ήρθε μετά τη ζήτηση περί των λύτρων. Αν και είχαν την πρόθεση να κρατήσουν τον όμηρο για όσο χρειάστεί και να πάρουν περισσότερα χρήματα, ο γιος του Σινάτρα απελευθερώθηκε μετά από δύο ημέρες.

Το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου οι Keenan και Amsler πήγαν να πάνε να πάρουν τα μετρητά από το Texaco. Αντί να περιμένει τις κοόρτεις του να επιστρέψουν με τα χρήματα, απλά αφήνουν τον Junior να πάει.

Όταν τα πήραν, ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για το που θα έβρισκαν τον Σινάτρα τζούνιορ. Η αστυνομία για να αποφύγει τους δημοσιογράφους, τον έκρυψε στο πορτ μπαγκάζ περιπολικού και τον πήγαν στο σπίτι της μητέρας του....

Ο Frank Sinatra ο νεότερος βρέθηκε λίγα μίλια μακριά, στο Bel Air. Όσο το FBI έψαχνε στοιχεία στο σπίτι στο οποίο τον είχαν κρατήσει στο Λος Άντζελες, ο Ίργουιν φοβήθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία....

Η δίκη του Κίναν διήρκεσε 4 εβδομάδες. Ο γιος του Φρανκ Σινάτρα είπε ότι ήλπιζε να την γλιτώσουν. Ο Κίναν στην απολογία του ανέφερε ότι ο ίδιος ο νεαρός είχε σχεδιάσει την απαγωγή για να κερδίσει δημοσιότητα. Ο ισχυρισμός του δεν έγινε αποδεκτός από την αστυνομία.

Ορισμένοι όμως ισχυρίστηκαν ότι ο Frank Junior είχε σχεδιάσει μόνος του την απαγωγή για να φτάσει σε φήμη τον πατέρα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ