Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Καίτη Γκραμμά, το πρώτο transgender μοντέλο στην Ελλάδα: «Λυτρώθηκα αλλά πέρασα μια επώδυνη διαδικασία» (Βίντεο)

«Από τα 15 μου ήθελα να επαναπροσδιορίσω το φύλο μου» δήλωσε.

Η Καίτη Γκραμμά είναι το πρώτο transgender μοντέλο στην Ελλάδα και μίλησε για τη διαδικασία διευθέτησης φύλου στην οποία υπεβλήθη.

«Είμαι καλά. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αναρρώσει 100%. Δηλαδή πήρα δύο παυσίπονα για να έρθω, αλλά είμαι καλά. Έχω αρχίσει να πατάω στα πόδια μου, να περπατάω κανονικά. Έχω βγάλει τις γάζες, τα σωληνάκια και είμαι πολύ καλά. Έχω αρχίσει να ξαναδουλεύω. Δεν έχω κλείσει ούτε μήνα ακόμα, αλλά έχω ξαναρχίσει...Η ανάρρωση είναι μια αρκετά επώδυνη και πολύμηνη διαδικασία. Η όλη αποκατάσταση κρατάει περίπου 6 μήνες. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να περπατάς ή να δουλεύεις, απλά θέλει προσοχή και αποχή από κάποιες δραστηριότητες» ανέφερε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα μεσάνυχτα».

Η Καίτη Γκραμμά είπε: «Το βράδυ πριν το χειρουργείο ένιωθα ανυπομονησία. Από τα 15 μου δεν υπήρχε αμφιβολία. Μέχρι όταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ήξερα ότι έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος να υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία και να επαναπροσδιορίσει το φύλο του, δεν ήξερα καν τι είναι trans. Μόλις το έμαθα είπα ότι είναι η μόνη μου λύση, η μόνη μου ελπίδα».

Αναφερόμενη στην πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση, η ίδια δήλωσε: «Την πρώτη μέρα είσαι σαν το βαμπίρ γιατί έχεις νάρκωση και λες ακαταλαβίστικες κοτσάνες. Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά και μου το είπαν και οι γονείς μου, ήταν ότι ξύπνησα από τη νάρκωση, πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τα χέρια μου στην χειρουργημένη περιοχή κατευθείαν για να σιγουρευτώ ότι έχει φύγει εντελώς και μόλις είδα ότι έφυγε, είπα "επιτέλους!", έκλαψα. Έκλαιγα μέχρι που με ξαναπήρε ο ύπνος από τη νάρκωση. Λυτρώθηκα ναι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι σε φάση "Α τέλεια! Έγινε αυτό που ήθελα" γιατί είναι μια επώδυνη διαδικασία».

Η Καίτη Γκραμμά είχε συμμετάσχει και στο «GNTM» αλλά απερρίφθη για διαδικαστικούς λόγους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ