Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ διέταξε τους υπαλλήλους του να χρησιμοποιούν μόνο Android - Γιατί «τιμωρεί» την Apple

Ο ρόλος του σκανδάλου με την Cambridge Analytica.

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, φέρεται να έχει δώσει εντολή στους εργαζομένους της εταιρείας του να χρησιμοποιούν μόνο συσκευές με λογισμικό Android.

Ο λόγος της απόφασής του αυτής είναι η δήλωση του CEO της Apple που κατασκευάζει iPhone, Τιμ Κουκ, για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη διαρροή στοιχείων χρηστών του Facebook ενόψει των αμερικανικών εκλογών του 2016.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα τεχνολογίας «The Verge» που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», ο Τιμ Κουκ όταν ρωτήθηκε για το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, απάντησε: «Δε θα βρισκόμουν σε τέτοια θέση».

Η απάντηση ατή εξόργισε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος τόνισε με νόημα: ««Νομίζω πως είναι σημαντικό να μη μας πιάσει όλους σύνδρομο της Στοκχόλμης και επιτρέψουμε σε εταιρείες που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να μας χρεώνουν να μας πείσουν ότι στην πραγματικότητα νοιάζονται περισσότερο για εμάς. Επειδή αυτό θα μου φαινόταν γελοίο».

Μάλιστα, το Facebook εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Ο Τιμ Κουκ έχει επανειλημμένα επικρίνει το business model μας και ο Μαρκ έχει αντίστοιχα ξεκαθαρίσει πως διαφωνεί. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε κάποιον άλλο να το κάνει για εμάς. Και εδώ και πολύ καιρό ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους και τα υψηλόβαθμα στελέχη μας να χρησιμοποιούμε Android, επειδή είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ