Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως να βάλουμε τα Χριστούγεννα στο σαλόνι μας με τους πιο οικονομικούς τρόπους

Τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ αγαπημένη μας εποχή και εκτός από τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου απολαμβάνουμε, επίσης, να στολίζουμε και το υπόλοιπο σπίτι.

Βρήκαμε μερικές φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας και σας τις παρουσιάζουμε.

Μεταμορφώστε τα μαξιλάρια σας

Με μια κόκκινη κορδέλα μπορείτε να μεταμορφώσετε τα μονόχρωμα μαξιλάρια σας και να τα κάνετε σούπερ γιορτινά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δέσετε γύρω από το μαξιλάρι σας μια φαρδιά κόκκινη κορδέλα, όπως θα κάνατε αν τυλίγατε ένα δώρο. Μπορείτε να βάλετε ό,τι κορδέλα θέλετε, είτε υφασμάτινη, είτε βελούδινη είτε απλά μάλλινη τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη ραπτικής, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Στολίστε τα παράθυρα

Στο κουρτινόξυλο πάνω από την μπαλκονόπορτα κρεμάστε στεφάνια φτιαγμένα από κλαδιά έλατου με μια ωραία κόκκινη κορδέλα. Κρεμάστε τα στο κέντρο για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν θέλετε μπορείτε να τυλίξετε γύρω τους φωτάκια για ακόμα πιο εντυπωσιακό στολισμό και ειδικά στην περίπτωση που δεν έχετε σκοπό να στολίσετε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα στεφάνια γενικά είναι μια καλή λύση στολισμού φέτος τα Χριστούγεννα και θα γεμίσουν τον χώρο σας, θα του δώσουν ζεστασιά και έντονη χριστουγεννιάτικη πινελιά.

Βάλτε στεφάνι στην πόρτα

Βάλτε ένα μεγάλο στεφάνι στην πόρτα σας για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους με την πιο χριστουγεννιάτικη διάθεση. Μπορείτε να φτιάξετε τα στεφάνια μόνοι σας παίρνοντας απλά κλαδιά έλατου και τυλίγοντάς τα κυκλικά ή να πάρετε έτοιμα στεφάνια και να τους προσθέσετε κόκκινη κορδέλα.

Βάλτε κάλτσες στο κουρτινόξυλο

Μπορείτε επίσης, εάν δεν έχετε τζάκι, να κρεμάσετε στο κουρτινόξυλο τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες και να βάλετε μέσα τις κάρτες με τις ευχές και τα δώρα που θα ανταλλάξετε με τους αγαπημένους σας. Βάλτε μια κάλτσα για κάθε μέλος της οικογένειας και γράψτε αν θέλετε πάνω τα ονόματά σας για να ξέρετε ποια κάλτσα προορίζεται για τον καθένα. Βάλτε ο ένας στον άλλον γλυκίσματα, μικροδωράκια και κάρτες και ανοίξτε τις κάλτσες σας μετά την αλλαγή της χρονιάς. Άλλωστε λένε πως οι πρώτες ευχές της χρονιάς είναι πάντα οι πιο γούρικες και αληθινές!

Στολίστε με στεφάνια

Στον τοίχο πάνω από τον καναπέ με διάφανα γαντζάκια μπορείτε να κρεμάσετε σε διάφορα μεγέθη πράσινα στεφάνια. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι στιλάτο και όχι φορτωμένο. Γι'αυτό προτιμήστε μονόχρωμα στεφάνια και όχι πολύχρωμα. Επειδή τα στεφάνια είναι μονόχρωμα και μίνιμαλ μπορείτε να κρεμάσετε αρκετά σε διάφορα σημεία του τοίχου δημιουργώντας μια gallery από στεφάνια!

Τυλίξτε γύρω τους φωτάκια για πιο λαμπερό αποτέλεσμα και φροντίστε να μην είναι όλα ομοιόμορφα μεταξύ τους. Επιλέξτε διάφορα μεγέθη και υλικά για τα στεφάνια σας αρκεί όμως όλα να είναι σε μια απόχρωση.

Έξτρα πληροφορία

Το γνωρίζατε ότι o Edward Johnson ήταν αυτός που ανακάλυψε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια; Ο επιστήμονας δεν είχε κάνει καμία φοβερή ανακάλυψη μέχρι τότε, και απλά συνεργαζόταν στενά με τον διάσημο Thomas Edison.

Το 1882 όμως έφτιαξε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια για να στολίσει το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Αυτή του η ανακάλυψη ήταν αρκετή για να τον βάλει στη λίστα με τους πιο γνωστούς εφευρέτες σε όλο τον κόσμο!
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που υπάρχουν. Μπορείτε και μόνοι σας, όμως, να δημιουργήσετε διάφορα διακοσμητικά που ταιριάζουν ίσως ακόμα περισσότερο στο στιλ σας. Σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα και στολίστε το σπίτι σας εναλλακτικά και με βάση το δικό σας γούστο ώστε να απολαύσετε τις φετινές γιορτές περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ