COSMOTE: Για πρώτη φορά, οι απεριόριστες δυνατότητες του 5G ζωντανά, μέσα από ολογραφική συναυλία

Τις απεριόριστες δυνατότητες του 5G παρουσίασε ζωντανά στο ελληνικό κοινό η COSMOTE σε συνεργασία με την Ericsson, μέσα από live συναυλία ανθρώπινων ολογραμμάτων, εφαρμογή immersive gaming και demo ταχυτήτων Internet πάνω από 7Gbps.  
 

Όσοι βρέθηκαν στο περίπτερο της COSMOTE στο συνέδριο InfoCom World, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια διαφορετική συναυλία, με τους μουσικούς να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία, να εμφανίζονται μαζί στην ίδια σκηνή μέσω ολογραμμάτων και να παίζουν μουσική σε πραγματικό χρόνο.

Πρόκειται για την πρώτη «ολογραφική» συναυλία μέσω 5G στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε χάρη στην τεχνολογία 5G NR (New Radio), που επιτρέπει χαμηλό χρόνο απόκρισης στα 3,4ms, δηλαδή 10 φορές μικρότερο συγκριτικά με την υφιστάμενη 4G τεχνολογία.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της COSMOTE είχαν επίσης τη δυνατότητα να ζήσουν την κορυφαία εμπειρία immersive gaming «μπαίνοντας οι ίδιοι μέσα στο παιχνίδι» μέσα από μια μάσκα εικονικής πραγματικότητας (VR) και χειριστήρια χειρός, με κορυφαία ποιότητα και χωρίς καμία διακοπή, χάρη στις δυνατότητες του δικτύου 5G. H απόδοση των γραφικών του παιχνιδιού έγινε μέσω Cloud, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στο online gaming. 

«Το 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και απαραίτητη προϋπόθεση για την Κοινωνία των Gigabit. Η COSMOTE φέρνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές εφαρμογές της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας, παρουσιάζοντας τις απεριόριστες δυνατότητές της»,  δήλωσε σχετικά o κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, και πρόσθεσε: «Φέρνουμε στην Ελλάδα την τεχνολογία του αύριο.

Επενδύουμε σταθερά στην έρευνα και την καινοτομία, σε δίκτυα νέας γενιάς και σύγχρονες υποδομές, ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν πρώτοι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους στη νέα ψηφιακή εποχή. Με την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους». 


 
Οι δυνατότητες του 5G

Η τεχνολογία 5G, η επόμενη γενιά της ασύρματης επικοινωνίας, βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να εγκαινιάσει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας με δυνατότητα εφαρμογής σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, οι «έξυπνες» πόλεις, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία κ.ά. 

Το 5G δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και επιτρέπει μέγιστες ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10Gbps. Ο χρόνος απόκρισης (latency) θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%.
 
Όμιλος ΟΤΕ: Πρωτοπόρος στην έρευνα & ανάπτυξη τεχνολογιών 5G 

O Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5G, με τη δυναμική του συμμετοχή σε 15 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποκτά τεχνογνωσία σε θέματα 5G από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της τεχνολογίας και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και αξιολόγηση μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. 

Παράλληλα, η COSMOTE προχωρά στην ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) στον Δήμο Ζωγράφου, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας, μέσω υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων, και την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογικών εφαρμογών, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στη νέα ψηφιακή εποχή.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ